Nazilli Kızılay'dan Dayanışma Yemeği

Kızılay Derneği Nazilli Şubesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde dayanışma yemeği düzenledi.

Nazilli Kızılay'dan Dayanışma Yemeği
Düzenlenen yemekte dernek adına gerçekleştirilen tenis turnuvasında dereceye girenlere kupaları ve ödülleri takdim edilirken, dayanışma yemeğine Nazilli Ortopedik ve Spastik Engelliler Derneği Başkanı Ayşe Hışıl Çınkıt da katıldı.
Etkinliğe Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve eşi, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Bağbozan ve eşi, Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Nazilli Baro Temsilcisi Av. Ayhan Nuri Ünal ve eşi, Avukatlar, Tenisçiler ve çok sayıda dernek üyesi dayanışma yemeğine katıldı.
Canlı müzik eşliğinde Nazilli Öğretmen Evinde verilen yemeğin açılış konuşmasını yapan Kızılay Nazilli Şube Başkanı Muhsin Doğan; "Biz her yıl düzenlediğimiz gecelerden bir geceyi 'Kızılay spor gecesi' yapmak ve böylece Amatör sporları teşvik, geliştirilmesine katkıda bulunarak toplumun dikkatini çekmeyi hedefliyoruz. Her gecemizde olduğu gibi çalışmalarımıza ilişkin raporu servis tabaklarının altında bulacaksınız. Uygun zamanınızda lütfen inceleyin ve bizim çalışmalarımıza katkıda bulunmak adına eleştirilerinizden bizleri mahrum bırakmayın. Bu raporda, belki de rakamlar arasında dikkatinizden kaçabilecek bir etkinliğimizi öne çıkarmak istiyorum. Bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi tamamen şubemiz çalışmalarıyla kaynağı yaratılan, Nazillili olup ta Yüksek öğrenim gören öğrencilerimize yönelik verdiğimiz karşılıksız burs bağışını 84 öğrenciye çıkardık. Bu projemiz için yılda ödediğimiz miktar 40 Bin 560 TL'yi bulmuştur. Bu projeye Nazilli, Kuyucak, Aydın, İzmir, Bursa, İstanbul'dan katkıda bulunan ve 2010â€"2011 öğretim yılında sayıları 166 ya çıkan bağışçılarımıza ve bu çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmayan sayın kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürüne, okul müdürlerine ve Kızılay kulübü öğretmenlerine şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.
KANLARINDAN BAŞKA BAĞIŞLAYACAK BİR ŞEYLERİ YOKTU
Konuşmasına hafta içerisinde yaşadığı bir olayı anlatarak devam eden Doğan; "Size bu hafta içinde beni etkileyen bir olayı anlatarak kupa törenine geçmek istiyorum. Salı günü akşam vakti yazıhanemde bulunduğum sırada tıpkı yüzleri gibi üstleri başları da pırıl, pırıl iki genç insan geldi. Bir işleri nedeniyle Nazilli'ye geldiklerini Kiraz'ın Karadelen ve Örencik köyü öğretmenleri olduklarını köyde okula çorapsız ve ayakkabısız gelen öğrencilerinin olduğunu bir başka ilçeden olmaları nedeniyle onlara yardım olanağının bulunup, bulunmadığını sordular. Ayrıca başta kendileri olmak üzere köy halkının Kızılay'a kan bağışında bulunabileceklerini söylediler. Gözlerim yaşardı. Çocuklarına ayakkabı ve çorap almak olanağından yoksun bu insanların ne yazık ki kanlarından başka bağışlayacak bir şeyleri yoktu. Dayanışma adına toplumumuza, bu vatanın temiz, saf ve yoksul bırakılan insanlarına vereceğimiz bir şeylerimiz mutlaka olmalı. Bu nedenle Sizleri Kızılay'a gönüllü olmaya, üye olmaya ve bağışta bulunmaya davet ediyor ve en derin saygılarımı sunuyorum" dedi.
KUPALAR SAHİPLERİNE VERİLDİ
2. Kızılay Tenis Turnuvasının yapıldığını belirten Dernek Başkanı Muhsin Doğan, "Kasım ve Aralık ayları içerisinde düzenlenen Tenis Turnuvası kapsamında toplam 60 maç yapıldı. Bu turnuvada tek erkekler ve tek bayanlar olmak üzere oldukça çekişmeli müsabakalar izledik. Her iki turnuva için ilk üç dereceye giren toplam 9 tenisçimize kupalarını vermek ve aynı zamanda bu tören için düzenlediğimiz yemekle derneğimize gelir elde etmek istedik. Tek bayanlarda 1'nci Nilüfer Sarınoğlu, 2'nci Bağdagül Taşkoparan ve 3'ncü Emine Kocaman olurken, tek erkeklerde 1'nci İbrahim Sarınoğlu, 2'nci Uğur Okan ve 3'ncü Süleyman Sarıbaş oldu. Yarışmaya katılan arkadaşlarımızın isteği üzerine ise Taner Ercan'a Onur Ödülünü kazandı. Derneğimiz adına turnuvaya katılarak bizlere destek veren amatör ve profesyonel tenisçilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.
KROS İL BİRİNCİSİNE HEDİYE
20 Ekim 2010 tarihinde Aydın'da yapılan kros yarışmasında il birincisi olan Nahit Menteşe İlköğretim Okulu öğrencisi Rabia Türkmen'e de plaket ve başarı belgesi verildi. Okul Müdürü Mehmet Köteoğlu ve Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Ekiz'e de çok teşekkür eden Kızılay Başkanı Av.Muhsin Doğan, önümüzdeki yıl Rabia'dan Türkiye şampiyonluğunu istediklerini ifade ettiler. Rabia Türkmen'e belgesini vermek için gelen Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan yaptığı konuşmasında; "Kızılay Başkanımız Muhsin Bey ve Başkan Yardımcımız Mehmet Bey'i yaptıkları çalışmalardan ve hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. O çalışmalarının dışında güzel bir şey daha başarıyorlar, bizim öğrencilerimiz arasında yardımlaşma duygularını geliştiriyorlar. 23 Nisan'da, 19 Mayıs gibi etkinliklerde öğrencilerimiz arasında veya o seyircilerimiz arasında yardım toplama gibi bir centilmenliği gösteriyorlar. Gene bu yardımları da Nazilli'nin üniversitede okuyan çocuklarına burs olarak aktarıyorlar. Çalışmalarından ve öğrencilerimize yapmış oldukları bu güzel katkıdan dolayı tüm Kızılay çalışanlarını tebrik ediyor, kutluyorum. Ayrıca Engelsiz bir hayat dileğiyle, Engellilerimizin Engelliler gününü kutluyorum" dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından başarılı tenisçilere kupaları tek tek verilirken, Rabia'ya ise Kızılay tarafından eşofman ve koşu ayakkabısı hediye edildi. Kupa ve hediye töreninin ardından canlı müzik eşliğinde gece yarısına kadar eğlence sürdü. Gecede ayrıca Kızılay'a gelir elde etmek için çeşitli hediyelik eşyalar satışa sunuldu.