2011 madalya törenlerinin yapılacağı Çifte Minareli Medrese Parkı yeniden düzenleniyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları madalya törenlerinin gerçekleştirileceği Çifte Minareli Medrese Parkı'nda peyzaj

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları madalya törenlerinin gerçekleştirileceği Çifte Minareli Medrese Parkı'nda peyzaj çalışması başlattı. Çalışmalar kapsamında parktaki bütün ağaçlar ve metal aksamlar söküldü.

Erzurum'da 27 Ocak- 6 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesinde Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı, Çifte Minareli Medresesi'nin çevresindeki yeşil alanı söktü. Dün başlatılan söküm çalışmaları bugün tamamlandı. Sökülen alanda Üniversitelerarası Kış Oyunları Madalya törenlerinin gerçekleştirileceği ve bu nedenle daha modern görünüme ve yüksek kullanıma açık bir parkın oluşturulacağı belirtildi. Peyzaj çalışmalarının kar düşmeden en kısa süre içerisinde tamamlanacağı ve bu amaçla bütün ekiplerin gece gündüz demeden çalıştığı ifade edildi.

GÜLLER SİYAH POŞETTEN KURTARILDI

Diğer taraftan Erzurum Büyükşehir Belediyesi yıl içerisinde şehrin değişik noktalarına diktiği 26 bin bin gül fidanını soğuklara karşı korumaya aldı. Daha önceden şiddetli soğuğa bağlı dona karşı üzerlerine siyah poşet geçirilen gül fidanları, gül motifli beyaz poşetlerin içerisinde korumaya alındı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı ekipleri bugün sorumluluk alanlarındaki bütün park, bahçe ve refüjlerdeki güllerin üzerindeki siyah poşetleri söküp, yerlerine beyazlarını taktı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Kış Oyunlarına hazırlanan Erzurum'un görsel zenginliğine katkıda bulunmak amacıyla Çifte Minareli Medrese'nin çevresinde peyzaj çalışması başlattıklarını ve bu arada da güllerin üzerindeki siyah poşet uygulamasına son verdiklerini söyledi.