Valinin Sakatlar Derneği'ni Ziyaretinde Kahkahalar Koptu

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü münasebetiyle Sakatlar Derneği'ni ziyaret etti

Valinin Sakatlar Derneği'ni Ziyaretinde Kahkahalar Koptu
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü münasebetiyle Sakatlar Derneği'ni ziyaret etti. Burada engelli vatandaşları dinleyen Vali Arslan ilginç anlar yaşadı. Kendisine not ileten ortopedik engelli kadının yazdıklarının özel olduğunu vurgulaması üzerine Vali Arslan, "Basın bunu merak eder" dedi. Yanlış anlayan engelli kadın, "Yok, ben evliyim, siz de evlisiniz, olmaz öyle şey" deyince başta Vali olmak üzere herkes kahkahaya boğuldu.
Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Orkun Dökmen, derneklerine ilk defa bir valinin ziyarete geldiğini belirterek Vali Yılmaz Arslan'a tüm üyeleri adına teşekkür etti. Karşılıklı mesajların verildiği ziyarette Vali Yılmaz Arslan, sıcak ve samimi tavırlarıyla engellilerin gönlünü aldı. Konuşmak veya sıkıntılarını iletmek isteyenleri dinleyebileceğini söyleyen Vali Yılmaz Arslan ile Nursel Atikbay isimli engelli ile bayan arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Ortopedik engelli olan Nursey Atikbay (40) isimli evli ve 2 çocuk annesi kadın, tekerlekli sandalyesiyle masasına yaklaştığı Vali Arslan'a "Bu size özel, yalnızken okuyun olur mu? Sıkıntılarımı belirttim, hoş geldiniz tekrar" dedi. Bunun üzerine, Vali Arslan, "Özel dediniz, şimdi bak basın bunu merak eder" deyince kadın, "Yok, ben evliyim siz de evlisiniz. Olmaz öyle şey. Eşim şurada, akşam hacıdan geldi. Ben de hacıyım, olmaz öyle şey" diyerek Valiye verdiği notta duygusal yazıların olmadığını belirterek yanlış anlaşıldığını ifade etti. Kadının, "Olmaz, ben evliyim, siz de evlisiniz olmaz öyle şey" cevabı karşısında ne yapacağını şaşıran Vali Yılmaz Arslan gülme krizine tutuldu. Vali Arslan ile birlikte dernek yöneticileri, gazeteciler ve diğerleri de kahkahaya boğuldu. Yılmaz Arslan, "Yok o manada değil, acaba ne dedi? Birini mi şikayet etti, bir şey mi söyledi gibisinden yani" diyerek yanlış anlamayı düzeltti. Yaptığı gafa kendisi de gülen Nursel Atikbay da, özel sıkıntılarını dile getirdiğini söyleyip Vali Yılmaz Arslan'a hayatta engellere takılmaması dileğinde bulundu.
Sakatlar Derneği'ndeki ziyarette şube başkanı Orkun Dökmen kendilerini ilk defa bir valinin ziyaret etmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Vali Yılmaz Arslan'a bire bir yaşadıkları sıkıntı ve sorunları anlatma fırsatı bulan engelli vatandaşlar, kaldırımlardaki engelli rampalarının doğru olmadığını, yerle sıfır olması gerektiğini, çarşı merkezinde engellilere uygun tuvalet bulunmaması, engelliler için çalışabilecekleri bir atölyelerinin olmadığını, ayrıca spor yapacakları uygun ortam gibi sıkıntılarını dile getirdiler. Kendisine verilen özel not kağıtlarını da alan Vali Arslan, anlatılanları tek tek not aldı. Vali Yılmaz Arslan her fırsatta derneği ziyaret edeceğini söyledi.