'Kayıt Dışı Çalışmak İşçiye De İşverene De Büyük Zarar Verir'

Kayseri Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği (KASEMDER) tarafından 'kayıt dışı ekonomi ve kayıt dışı istihdam' konularında seminer verildi.

'Kayıt Dışı Çalışmak İşçiye De İşverene De Büyük Zarar Verir'
Kayseri Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği (KASEMDER) tarafından hazırlanan Gesiad, Müsiad, Kayseri Demirciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ortaklığında yürütülen "Felaketlere Karşı Şemsiye Altına" adlı Avrupa Birliği Projesinin kayıt dışı ekonomi ve kayıt dışı istihdam konularında kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen yemekli seminerleri devam ediyor.
Seminere KASEMDER Başkanı Mustafa Yılmaz ile dernek üyesi mali müşavir ve muhasebecilerin yanı sıra, işçi üyelerinin kurduğu Tüm İşçiler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği (TÜMİŞDER) başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri katıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Kayseri Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, "Derneğimizin uyguladığı Avrupa Birliği projesiyle kayıt dışı çalışmanın sonuçları, ülkeye verdiği zararlar, çalışanlara ve ailelerine verdiği son derece olumsuz etkiler, çalışanlarımıza ve işverenlerimize anlatılmaya çalışılmaktadır" dedi. Yılmaz, kayıt dışı çalışmakla sağlık hizmetleri başta olmak üzere emeklilik haklarından da yararlanılamayacağının da altını çizdi.
Seminere konuşmacı olarak Sosyal Güvenlik Uzmanları Münüp Yıldız ve Rıza Mallı, kayıt dışı çalışmanın işçiye verdiği zarar kadar işverene de zarar verdiğini belirterek, sigortasız işçi çalıştırdığı tespit edilen bir işyeri hakkında işlem yapıldığını ifade etti.
Konuşmacılar, seminerde katılımcılara 'Sosyal Güvenlik ve İş Hukuku' konularında ayrıntılı bilgi verdi.