Bafra Belediyesi Aralık Ay Olağan Meclis Toplantısı

Bafra Belediyesi aralık ayı olağan meclis toplantısı Büyük Park Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Bafra Belediyesi Aralık Ay Olağan Meclis Toplantısı
Meclis toplantısının açılışı Belediye Başkanvekili Ali Rıza Keçeli tarafından yapıldı. Katılımın düşük olduğu 2010 yılının son meclis toplantısında Bafra'daki bazı sokaklara isim verilmesi ve plan tadilatı ile ilgili dosyalar imar komisyonuna havale edildi. Ayrıca Dededağı Köyü Şehit İsa Kurt İlköğretim Okulu'nun su sorunu için meclise sunulan dosya görüşüldü. Dosyada Dededağı İlköğretim Okulu'nun sularının köyden kaynaklanan sebepler ile kesildiği belirtildi. Köylünün su paralarını ödememesi sonucu okulunda sularının kesildiği ifade edildi. Bunun sonucunda da okulda temizliğin sağlanamaması ile çevre ve insan sağlığı konusunda tehlike oluşturduğu belirtildi. Çözüm olarak da ayrı bir su ruhsatı talebinde bulunuldu.
Meclise sunulan dosya oybirliği ile kabul edildi. Diğer bir dosyada da, Bafra'nın girişindeki Traktörcüler Galerisi'ndeki kanalizasyon sorunu görüşüldü. Kot düşüklüğü sebebi ile kanalizasyonun şehir şebekesine bağlanamaması sonucu çevre kirliliği oluşturduğu belirtildi. Sorunun çözümü için Kazandere mevkisine yapılacak bir depolama sistemine OKA tarafından hibe kredisi almak için yetki istendi. İstek, meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.
Aralık ayı meclis toplantısında son olarak Bafra'ya yeni yapılacak olan Kent Meydanı'nın altındaki 50 otomobillik otoparkın 200 otomobile çıkarılması amacıyla kredi yetkilendirmesiydi. Bafra Belediye Meclisi'nden otoparkın 200 araca çıkarılması amacıyla 992 bin liralık kredi kullanımı için yetki istendi. Kredi talebi oybirliği ile kabul edildi.