Başkan Şükrü Genç deprem bilinçlendirme seminerinde

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kızılay Sarıyer Şubesi'nin düzenlediği ve Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın verdiği deprem bilinçlendirme seminerine katılarak öğrencilere destek verdi.

Başkan Şükrü Genç deprem bilinçlendirme seminerinde
Tarabya’daki İstek Vakfı İlköğretim Okulu öğrencilerine deprem hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, deprem öncesinde ve sırasında neler yapılması gerektiğini uygulamalı olarak anlattı.

Ahmet Mete Işıkara depremle ilgili bilinçlenme konusundaki önemli noktalara değinerek, depreme dayanıklı evler yapılması, ev ve işyerlerindeki eşyaların zarar vermeyecek konuma getirilerek yapısal olmayan tehlikelerin azaltılması ve deprem sırasında doğru davranma alışkanlığının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Semineri dikkatle takip eden ve Işıkara’ya sorular soran öğrenciler kafalarındaki soru işaretlerini atmış oldular.

Seminere, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Nurkan, Kızılay Sarıyer Şube Başkanı ve meclis üyesi Osman Güloğlu, Sarıyer Belediye Meclis Başkan Vekili Adnan Ayber ve meclis üyesi Erol Akkuş da katıldı.

Belediye Başkanı Şükrü Genç’e, seminere katılımı ve çalışmalara verdiği destekten dolayı Ahmet Mete Işıkara tarafından bir teşekkür plaketi verildi. Başkan Şükrü Genç, öğrencilere, ülkemizde hala depremden dolayı can kayıplarının fazla olduğunu belirterek, “Bunun en büyük nedeni bilinçli hareket etmemektir. Size düşen görev bu seminerde öğrendiklerinizi çevrenizdekilere de aktarmanızdır” diyerek kendisine verilen plaket için de ayrıca teşekkürlerini sundu.

Seminerde, Kızılay Sarıyer Şube Müdürlüğü, içerisinde biriktirilecek paralar ile öğrenciler için okul yapımında kullanılmasının amaçlandığı Kızılay kumbaraları dağıtıldı. Kumbaralarda “Yaşam küçük kalbim kocaman biriktiriyorum, arkadaşlarıma okul yaptırıyorum” cümlesinin yazması dikkat çekiciydi.