Sinemanın sultanı Şoray'ı Erzurumlular bağrına bastı

Uluslararası Dadaş Film Festivali'nin bu yılki 'onur konuğu' olarak seçilen Türkan Şoray, ilk kez geldiği Dadaşlar diyarında hayranlarının büyük ilgis

Uluslararası Dadaş Film Festivali'nin bu yılki 'onur konuğu' olarak seçilen Türkan Şoray, ilk kez geldiği Dadaşlar diyarında hayranlarının büyük ilgisiyle karşılaştı.

Bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen 'aşk ve sevgi' temalı Dadaş Film Festivali'ne katılmak üzere Erzurum'a gelen Türk sinemasının 'sultan' lakaplı aktristi Türkan Şoray, Çifte Minareli Medrese'de düzenlenen 'Türkan Şoray Kıyafet ve Afiş Sergisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Şoray'ı burada yüzlerce hayranı karşıladı.

Erzurum'a ilk kez geldiğini belirten Şoray, Dadaşlar diyarında bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi. Sergide, afiş arşivcisi Vadullah Taş'ın, Türkan Şoray filmlerinin 31 afişi ile bu filmlerde giyindiği 57 kıyafeti görücüye sunuldu. Açılış sonrasında düzenlenen korteje ise Şoray yorgun olduğu gerekçesiyle katılmadı. Şoray, akşam da açılış kokteyline katıldıktan sonra Onur Ödülü'nü teslim alacak. Gecede Cahit Berkay ve Emrah Karaca da konser verecek.