İdam bekleyen bir Türk daha

Hatay’dan çalışmak için Suudi Arabistan’a giden ve uyuşturucu deposunda yakalandığı iddia edilen garson Ali Ağırtaş idam cezasına çarptırıldı. Ağırtaş ailesi Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan yardım istiyor.

İdam bekleyen bir Türk daha
 

Hatay ' ın Harbiye Beldesi ' nde oturan Ali Ağırtaş , 2006 ' da Suudi Arabistan ' ın Riyad kentine ç ; alışmaya gitti . Burada bir lokantada garson olarak işe başlayan Ağırtaş , bir sü ; re sonra uyuşturucu deposuna yapılan baskında yakalanarak tutuklandı . Riyad ' da yargılanan Ağırtaş , geç ; en yılın mayıs ayında idam cezasına ç ; arptırıldı . Cezaevinde idam edilme korkusuyla yaşayan Ali Ağırtaş ' ın Harbiye Beldesi ' nde oturan babası 57 yaşındaki Ahmet , annesi 56 yaşındaki Hindiye ve ablası 30 yaşındaki Ceylan Ağırtaş şoke oldu . Bekar olan kardeşiyle sağlıklı koşullarda haberleşemediklerini belirten Ceylan Ağırtaş , TBMM Eski Başkanı Kö ; ksal Toptan ' ın bir sü ; re ö ; nce Tü ; rkiye ' ye gelen Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Abdullah Bin Muhammed ' den , kardeşinin affedilmesini istediğini sö ; yledi . Bugü ; ne kadar olumlu veya olumsuz haber alamadıklarını belirten Ağırtaş , &ldquo ; Kardeşim lokantada garsonluk yapmaya gitti . Uyuşturucuyla ilgisi yoktur . Suç ; suz olduğuna inanıyoruz . Bu nedenle kardeşimin affedilip Tü ; rkiye ' ye gö ; nderilmesini istiyoruz&rdquo ; dedi .

BERBER HEMŞEHRİSİ KURTULMUŞTU

İdam cezasına itiraz edildiğini ancak , 1 yıldan bu yana gelişme olmadığını anlatan Ağırtaş , &ldquo ; Kardeşim dö ; rt duvar arasında ö ; lü ; m korkusuyla yaşıyor . Hayatından endişe ediyoruz . Mü ; slü ; manlık ' ta can almak yoktur . Bu belirsizlik , onu olduğu kadar bizi de bitirdi&rdquo ; diye konuştu . Ağırtaş , Cumhurbaşkanı Abdullah Gü ; l ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın da kardeşinin kurtarılması iç ; in girişimde bulunmasını da istedi . Hataylı berber Sabri Boğday , Suudi Arabistan ' da Mısırlı bir terziyle tartıştığı sırada , ' Allah ve peygambere kü ; fü ; r ettiği ' iddiasıyla tutuklanıp yargılandığı mahkemece idam cezasına mahkû ; m edilmiş ancak Cumhurbaşkanı Abdullah Gü ; l ' ü ; n girişimiyle affedilmişti . Geç ; en ocak ayında serbest bırakılmıştı .