10 ilde Karantina-2 operasyonu

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 10 ayrı ilde 'Karantina-2' operasyonu düzenlendi.

10 ilde Karantina-2 operasyonu
CHP'li Buca Belediyesi'nde yapılan temizlik, yemek, güvenlik ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla yapılan operasyonda İzmir'de 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Buca Belediye Başkan Yardımcısı C.E.'nin de bulunduğu iddia edilirken, diğer illerde gözaltına alınanlarla birlikte yakalananların sayısının 50'yi aşması bekleniyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 aylık takibin ardından sabah saatlerinde düğmeye bastı. İzmir ve 10 ayrı ilde eşzamanlı düzenlenen operasyon kapsamında önceden belirlenen adreslere baskın düzenlendi. Sabah saatlerinde Buca Belediyesi'ne gelen polis ekipleri burada bazı belediye çalışanlarını gözaltına aldı. Operasyon kapsamında belediye çalışanları ile belediyeye temizlik, yemek ve güvenlik hizmeti veren özel firma sahipleri de gözaltına alındı. Operasyonların halen sürdüğü öğrenildi.

İzmir'de geçtiğimiz mayıs ayında düzenlenen 'Karantina-1' operasyonu düzenlenmiş, İstanbul, İzmir, Manisa, Balıkesir, Erzurum, Bingöl, Diyarbakır ve Şırnak'ta 16'sı kamu görevlisi 51 kişi gözaltına alınmıştı. İlk operasyonda yakalanan 51 kişiden 45'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. İlk operasyonda gözaltına alınan 51 kişi, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan yemek, temizlik, güvenlik, veri girişi, otomasyon, çöp toplama ve nakli gibi hizmet ihalelerine fesat karıştırma ve rüşvet suçlarından" adliyeye sevkedilmişti.