Ölümle dans ettiler

İstanbul'dan 15 ton yüküyle İzmir'e gelen kamyonun, yokuş aşağı inerken frenleri patladı.

Mermi gibi ilerleyen kamyonun şoförü aracı durduramayınca, yanındaki arkadaşı cepten trafik polislerini aradı. Alarma geçen ekiplerin önünü açtığı kamyon yaklaşık 5 km gittikten sonra, şoförün becerisiyle herhangi bir yere zarar vermeden durduruldu.

Kamyon sürücüsü Gürsel Duran (48), meslektaşı Osman Gürkan (38) ile birlikte İstanbul’dan yüklediği 15 ton ambar yüküyle 45 TL 552 plakalı kamyonla İzmir’e doğru yola çıktı. Duran’ın kullandığı kamyonun freni, dün saat 10.30 sıralarında, İzmir Manisa karayolundaki Sabuncubeli Mevkisi’nde yokuş aşağı inerken patladı. Şaşkına dönen Duran, tüm çabalarına karşın kamyonu durduramadı. Duran’ın yanında oturan arkadaşı Gürkan da hemen telefonuna sarılıp polisi arayarak durumu bildirdi. Harekete geçen polis, daha önce birçok ölümlü kazanın yaşandığı Ambarlar ve Topçu Tugayı kavşaklarında önlem aldı, araçların durmasına izin vermedi.

Güçlükle durdu

Mermi gibi ilerleyen kamyonun önü de eskortluk yapan bir trafik ekibi tarafından siren çalınarak açıldı. Yaklaşık 5 kilometre bu şekilde ilerleyen kamyon, Gürsel Duran’ın becerisiyle Özkanlar köprü yakınlarında herhangi bir yere zarar vermeden güçlükle durdu. Yaşadıkları korku gözlerinden okunan Gürsel Duran ve Osman Gürkan, çevreden yetişenlerin verdiği suyu içerek kendilerine gelebildi.

Ölümü hissettik

Kamyonu tecrübesiyle durdurduğunu dile getiren Duran, “Ölümü hissettik, çok korktuk. Bir ara hız ibresi ters döndü. Hızımızı hesaplayamadık. Ancak verilmiş sadakamız varmış, kimseye zarar vermeden kamyonu durdurduk” diye konuştu. Osman Gürkan ise, “Çok hızlıydık. Hemen önlem alınsın diye polise haber verdim. Bir ara kelime-i şahadet bile getirdim. Ancak Allah yüzümüze güldü. Kimseye bir şey olmadığı için mutluyuz” dedi.