“Yaşar Kemal'in görüşlerinden faydalanacağız”

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Yazar Yaşar Kemal'i evinde ziyaret ettiğini, demokratik açılım konusunda görüş alış verişinde bulunduğunu söyledi. Atalay, 'Dünyaca ünlü yazarımızın görüşlerinden bu süreçte yararlanacağız.' dedi.

“Yaşar Kemal'in görüşlerinden faydalanacağız”
 

Devrimci İşç ; i Sendikaları Konfederasyonu ' nu ( DİSK ) ziyaret eden Bakan Beşir Atalay , DİSK Başkanı Sü ; leyman Ç ; elebi ile birlikte kameraların karşısına geç ; ti . Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Beşir Atalay , dü ; n Yazar Yaşar Kemal ' i evinde ziyaret ettiğini sö ; yledi . Atalay , ' Yaşar Kemal bizim bü ; yü ; k bir edebiyatç ; ımızdır , dü ; nya ç ; apında bir edebiyatç ; ıdır . Tü ; rkiye ' nin gururu olan edebiyatç ; ımızın geç ; miş gü ; nlerde mü ; lakatları ç ; ıktı . Bu sü ; reç ; te kendisini ö ; zel olarak ziyaret ettim , sö ; yleyeceklerini dinlemek istedim . Bu sü ; reç ; te faydalanacağım ö ; nemli gö ; rü ; şleri oldu . ' diye konuştu .
Diğer sivil toplum kuruluşlarından , partilerden olduğu gibi DİSK ' ten de Kü ; rt sorunun ç ; ö ; zü ; mü ; konusunda hazırladıkları bir dosya aldığını ifade eden Atalay , ' Bu konuda ç ; ok acılar yaşandı . Bö ; yle kolay reç ; etelerin ç ; ıkacağı bir alan değil . Derin yaralar aç ; ılmış , uzun yıllar sü ; rmü ; ş bir sorun . Toplumumuzun desteğini katarak yol alabileceğimiz bir sorun . ' dedi .
DİSK Genel Başkanı Sü ; leyman Ç ; elebi de , hazırladıkları dosyayı Bakan Beşir Atalay ' a verdi . Dosyanın iç ; eriğinin sorulması ü ; zerine Ç ; elebi , ' Anayasa değişikliği başta olmak ü ; zere diğer demokratik aç ; ılımların tamamı listede var . Tü ; rkiye ' de herkesin barış iç ; inde yaşayacağı bir ortamın oluşturulması gerekiyor . ' şeklinde konuştu .
Basın aç ; ıklamasının ardından Bakan Beşir Atalay , TÜ ; SİAD ' a gitti .