2B tespitleri yapılıyor

Anamur Kadastro Müdürlüğü, görev bölgesi olan Bozyazı ve Anamur'da 2B arazilerinin envanterini çıkarmaya ve 2B arazilerini işleyen vatandaşların kayıtlarını güncelleştirmeye başladı.

2B tespitleri yapılıyor
Anamur Kadastro Müdürü Turan Özsu, yapılan duyurular doğrultusunda 2B arazilerinin kullanan vatandaşların tespitlerini yapmaya başladıklarını söyledi. 2B arazilerinin tespiti için her türlü teknik donanıma ve bilgiye sahip akademisyen kadrolara sahip olduklarını ifade eden Özsu, yaklaşık 3 ay öncesinden 2B arazilerinin güncelleştirilmesine başladıklarını belirtti. Özsu, yapılan tespitlerin gelecekte yapılabilecek satışlarda dikkate alınacağını kaydetti.
Orman alanlarının dışında kalan ve henüz kadastro çalışmaları yapılmamış 2B arazilerinin kadastrolarının yapılabilmesi için açılan ihalelerde, müteahhit firmalar tarafından harita çalışmalarının yapıldığına da işaret eden Özsu, "Kadastroları yapılmamış 2B arazilerinin haritaları müteahhit firmalar tarafından yapılıyor. Kadastro Müdürlüğü olarak biz de parselasyon tescillerini yapmak üzere teknik çalışmaları yapacağız" dedi.
2B arazilerini kullanan vatandaşların mağduriyetini önlemek amacıyla köylerde güncelleştirme çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Özsu, "Anamur'un Köprübaşı, Malaklar, Sarıağaç, Bozdoğan, Lale, Karaağa, Sarıdana, Çamlıpınar alanı, Kurucuk, Aşağı Abanoz köylerinde kadastro çalışmaları biten 2B arazisini kullanan vatandaşları tespit ediyoruz. Güncelleşme yaparken görüşemediklerimizin ise, elimizdeki kayıtlara göre tapudaki kayıtlarını dikkate alıyoruz" diye konuştu.
Sarp ve dağlık arazilerde görev yapmanın zorluklarına da değinen Özsu, "Teknik ekiplerimiz dağınık alanlarda, çok güç ve tehlikeli şartlarda görev yapıyorlar. Şu anki çalışmalarımız 2B arazilerinin parsellerini belirlemek. Bu parsellerin birim fiyatlarını belirlemek ve satışa hazırlamak gibi bir çalışmamız yok. Bu işler, bilahare belirlenecek birimler ve Mal Müdürlüğümüz tarafından yapılacak işlerdir" dedi.