İzmir'de terör operasyonu! 7 gözlatı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu koordinesinde FETÖ/PDY ve TKEP/L silahlı terör örgütlerine yönelik operasyon gerçekleştirildi. Polis ekipleri tarafından yapılan baskınlarda 3 FETÖ, 4 TKEP/L üyesi olmak üzere 7 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir'de terör operasyonu! 7 gözlatı
İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun koordinesinde, Terör Suçları Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu Başsavcı Vekili Necati Kayaközü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Polis ekipleri iki farklı operasyon için harekete geçti. FETÖ/PDY terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik yürütülen çalışmalarda örgüte fon toplayan 3 şüphelinin kimliği tespit edildi.

Ekipler tarafından üç FETÖ üyesi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, dijital materyallere el konuldu. Ayrıca TKEP/L Silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik inceleme başlatıldı. Yapılan Teknik, fiziki takip çalışmaları ve gizli tanık beyanı ile örgütünün talimatları doğrultusunda bildiri dağıttığı, afiş astığı, ölen örgüt mensuplarının mezar anması vb. eylem ve etkinlikleri ve işçi eylemlerini organize ettiği, örgüte yeni katılanlara ideolojik eğitim verdiği ve örgüte eleman temini konusunda çalışma yaptığı tespit edilen 4 şüphelinin kimliği belirlendi. Polis ekipleri tarafından düzenlenen baskınlarda dört şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin belirlenen adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel döküman ve dijital materyal ele geçirildi.