Kars'ta 200 Kinali Keklik Dogaya Birakildi

Doga Koruma ve Milli Parklar Kars Sube Müdürlügünce Akyaka’da 200 kinali keklik dogaya salindi.

Kars'ta 200 Kinali Keklik Dogaya Birakildi
Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügüne bagli Gümüshane Kelkit Kanatli Üretim Istasyonu’ndan Kars’a 200 kinali keklik getirildi.

DKMP Kars Sube Müdürlügü ekiplerince Akyaka’ya bagli Karahan köyü kirsalinda Kaymakam Ismail Demirtas, DKMP Kars Sube Müdürü Resul Gök ve beraberindekilerin katilimiyla 200 kinali keklik dogaya birakildi.

Kekliklerin dogaya birakildigi bölge ise 3 yil yaban avina kapatildi. Yasaklanan bölgede kaçak av yapanlara ise yakalandiklari takdirde cezai islem uygulanacak.

Konuyla ilgili olarak açiklamada bulunan Akyaka Kaymakami Ismail Demirtas, “Yaban hayatinin hem korunmasi, hem de çesitlendirilmesi amaciyla bugün Karahan köyümüzde kinali kekliklerimizin dogaya salinimini gerçeklestirdik. Keklik hem yaban hayatinin çesitlendirilmesi, hem de zirai mücadeleye yardimci oluyorlar. Söyle keklikler hem kene ile hem de dogadaki diger zararli böceklerle mücadele ediyorlar ve doganin korunmasina bu sekilde yardimci oluyorlar. Insallah ilerleyen yillarda Karahan köyümüzde kinali keklik popülasyonun artacagina inaniyorum” dedi.

Bölgenin 3 yil ava yasaklandigini ifade eden Demirtas, “Kekliklerin dogaya salinmasiyla birlikte bu bölgede 3 yil av yasagi da basladi.

Kekliklerimizi muhtarimiza emanet ettik. Her hangi bir avci gelmesi durumunda gerek jandarmamiza, gerek DKMP’ye kendisi bildirimde bulunarak buradaki doganin korunmasina yardimci olacak” diye konustu.

Öte yandan bölgeye birakilan kekliklerin korunacak. Bölge avlanma faaliyetleri kapsami disinda tutularak, 3 yil süreyle kara avciligina yasaklandi.
Kaynak: İHA