Teknokent Koleji'nden Yenilikçi Etkinlik
Sivas Teknokent Koleji ögrenci ve ögretmenleri, teknoloji meraklilarina benzersiz bir deneyim sunmak için RoboFutbol Yarismasi düzenledi.

Teknoloji ve egitimi bir araya getiren Teknokent Koleji ögrenci ve ögretmenleri esine az rastlanir bir yarismaya imza atti. Çagin ihtiyaçlarini karsilamak amaciyla teknolojik gelismeleri ögrencileri ile bulusturan kolej, 4 gün boyunca süren RoboFutbol Turnuvasi yapti. Uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen robotlarla futbol maçinin yapildigi turnuvaya, çok sayida kisi katildi.
Turnuva ile ilgili açiklamalarda bulunan Uzman Egitimci Onur Feridun Bozyigit, “Ögrencilerin hem akademik hem mesleki açidan kendilerini yetistirip hayata daha güvenle bakabilecek ortamlari olusturmak için her türlü imkânlari sunuyoruz. Bu tip etkinlikler robotik teknolojilerin gelisimini tesvik eden, gençlere ilham veren ve onlarin mühendislik ve bilim alanlarina olan ilgilerini artiran etkinliklerdir. Teknokent Koleji olarak, ögrencilerimizin bu tür yenilikçi teknolojilerle tanismalarini saglamak ve onlarin potansiyellerini ortaya çikarmak için bu tür etkinlikleri düzenlemekten gurur duyuyoruz” dedi.
