Sir Hoca Efendi Türbesine Bakim Ve Tadilat

Eskisehir Türbeler Dernegi tarafindan Bilecik’in Sögüt ilçesinde bulunan 1210-1280 yillarinda yasamis Sir Hoca Efendi türbesinin tadilat yapildi.

Sir Hoca Efendi Türbesine Bakim Ve Tadilat
Osmanli Devletinin kurucu Osman Gazi’nin babasi Kayi Asireti lideri Ertugrul Gazi’nin sirdasi ve katipligini yapan Sir Hoca Efendi’nin türbesi Sirhoca Köyünün hâkim bir tepesinde buluyor. Türbe 2000’li yillarda yapilirken, bundan önce sadece bir mezar yerinden ibaretti. Yapilan tadilati ve bakim hakkinda bilgi veren Eskisehir Türbeler Dernegi Baskani ve Eskisehir Sertürbedar ve Alemdari Mehmet Levent Baserdem, "Ertugrul Gazi Hazretlerinin, sir kâtibi, has ve degerli arkadaslarindan ve 283’üncü kusak Aksaçlilar Kurultay Meclisinin Reisi olan Sir Hoca hazretlerinin türbesine tadilat ve bakim yaparak, bati cephesine nazir, Sögüt ve Harmankaya’dan görülen ulu bir bayrak diregi dikimi yaptik. Bu direkle dernegimizin kurulusundan bu yana geçen 16 yil içersinde diktigimiz bayrak diregi sayisi 33’e ulasmis oldu. Çalismalarimizda ana hedefimiz Türk ve Islam aleminin degerlerini canli tutmak ve Türk ve Islam aleminin ulularini ve kiymetli hatiralarini gelecek nesillere aktarmaktir. Islam’in bayraktari Türk milletinin saglam ve suurlu bir sekilde, ilelebet var olmasin amaçliyoruz. Islam’i ve kahraman Türk soyunu rehber ve kilavuz edinen, tüm halkimizi bu yüce Türk ve Islam büyügünün türbesinin ziyaret edilmesini siddetle tavsiye ediyorum" dedi.

Baserdem, çalismalarinda büyük emegi geçen Nevzat ve Levent Açikel ustalara ve Köy Muhtari Mehmet Yasar Kirici ve Yardimcisi Aza Turan Kabasakal’a verdikleri destek ve katkilari için çok tesekkür etti.
Kaynak: İHA