Selçuklu'da Yaz Dönemi, Okul Disi Ögrenme Ortamlariyla Dolu Dolu Geçti

Yaz döneminde de ögrencilerden yogun ilgi gören Selçuklu Gelisim ve Teknoloji Akademisi ile Selçuklu Sanat Tasarim Atölyesi’nde yaz kurslari sona erdi. Yaz döneminde bu merkezlerden toplamda bin 59 katilimci istifade etti.

Selçuklu'da Yaz Dönemi, Okul Disi Ögrenme Ortamlariyla Dolu Dolu Geçti
Okul Disi Egitim Ortamlari ile egitime farkli bir bakis açisiyla deger katan Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi yil boyunca sürdürdügü egitimleri yaz döneminde de devam ettirdi. Bu kapsamda Selçuklu Gelisim ve Teknolojisi ile Selçuklu Sanat Tasarim Atölyesi’nde verilen yaz dönemi egitimleri de sezonu yogun bir ilgiyle kapatarak bin 59 kisiye bu egitimlerden yararlanma imkani sundu.

“Okul Disi Ögrenme Ortamlarimiz yaz döneminde de yogun ilgi gördü”

Selçuklu Ilçe Belediyesi olarak Selçuklu Sanat, Egitim, Teknoloji ve Atölye programlari (SETAP) ile binlerce çocuga, gence ve yetiskine kendini gelistirme ve yeteneklerini kesfetme imkani sunduklarini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Okul Disi Ögrenme Ortamlari ile binlerce ögrencimizin egitim hayatina farkli bir bakis açisi ile katki sagliyoruz. Yil boyu devam egitimlerimiz yaz döneminde de yogun bir ilgi görerek devam etti. Dolu dolu bir egitim alan katilimcilarimiz yaz aylarini hem daha verimli geçirdiler hem de yeni yila donanimli bir sekilde kendilerini hazirladilar. Modern teknolojinin sagladigi tüm imkanlari basta çocuklarimiz olmak üzere her yastan hemsehrimizin hizmetine sundugumuz bu merkezlerimizde iletisim becerisi yüksek, çagin getirdigi yeniliklere açik özgüven sahibi bireyler yetistirmek amaciyla çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu çalismalarimizin meyvelerini yil boyunca oldugu gibi yaz döneminde de aldik ve bu dogrultuda oldukça yogun bir yaz dönemi geçiren Gelisim ve Teknoloji Akademimizden yetiskin, lise ve ortaokul gruplarinda toplam 678 katilimcimiz 12 bransta egitim aldi. Yine sanat ve beceri alaninda ögrencilerimizin ufkunu açan Selçuklu Sanat Tasarim Atölyemizden de ilkokul, lise ve ortaokul gruplarinda 381 katilimcimiz 9 bransta egitimlerini tamamladi. Selçuklu’ya kazandirdigimiz bu örnek egitim modeli ile Türkiye Yüzyili vizyonu ile daha nice donanimli nesiller yetistirmeye ayni özen ve heyecanla devam edecegiz. Bu çalismalarimizda paydaslarimiz olan Selçuklu Kaymakamligimiza, Il ve Ilçe Milli Egitim Müdürlüklerimize ve bize her zaman destek veren ailelerimize, ögrencilerimize tesekkür ediyorum" dedi.



Yaz dönemi kurslarinda Selçuklu Gelisim Teknoloji Atölyesinde, yetiskin, lise ve ortaokul gruplarinda toplam 678 katilimci egitim aldi. Selçuklu Gelisim Teknoloji Akademisi egitim programinda IhaMekatronik, Siber Güvenlik, CBS Harita Okur Yazarligi, Sedep Vefa Gençlik, Genç Kalemler Yazarlik ve Hitabet, Tarih, Hat Sanatlari Atölyesi Taki Tasarim, Fotografçilik, Müzik, Moda Tasarim, Organik Oyuncak Üretim atölyesi olmak üzere 12 bransta egitim verdi.

Selçuklu Sanat Tasarim Atölyesinde yaz döneminde de ilkokul, lise ve ortaokul gruplarindan toplam 381 katilimci faydalandi. Selçuklu Sanat Tasarim Atölyesinde ögrenciler çini ve seramik, resim, kagit katlama, ahsap, robotik kodlama olmak üzere 5 bransta egitim aldi.
Kaynak: İHA