Savunma Sanayii Baskani Görgün, GÖKBEY Helikopteri Ile Tarihi Bir Uçus Gerçeklestirdi

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Haluk Görgün, Jandarma Genel Komutani Orgeneral Ali Çardakçi ile birlikte, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla düzenlenen “GÖKBEY Zafer Uçusu” programina katildi.

Savunma Sanayii Baskani Görgün, GÖKBEY Helikopteri Ile Tarihi Bir Uçus Gerçeklestirdi
Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Haluk Görgün, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla düzenlenen “GÖKBEY Zafer Uçusu” programina Jandarma Genel Komutani Orgeneral Ali Çardakçi ile birlikte katilim saglayarak, T625 GÖKBEY Helikopteri ile tarihi bir uçus gerçeklestirdi. Söz konusu uçus, Türkiye’nin havadaki gücünü bir kez daha perçinledi. GÖKBEY Helikopteri telsizinden seslenen Baskan Görgün sunlari kaydetti:

“Kiymetli Çalisma Arkadaslarim; Bugün, 30 Agustos Zafer Bayramini cosku içinde kutluyoruz. Bu özel günde GÖKBEY Helikopterimizin gösteri uçusuna taniklik etmekten büyük bir gurur duyuyorum. Cumhurbaskanimizin Sayin Recep Tayyip Erdogan’in vizyonuyla, Türk mühendisliginin ve savunma sanayiinin ulastigi seviyeyi gözler önüne seriyoruz. Büyük Türk mühendisligi savunma sanayiimizin gelisiminde kritik bir rol oynayarak, ülkemizin teknolojik yetkinligini dünyaya tanitiyor. Savunma sanayiinde elde ettigimiz basarilar, ülkemizi daha da yükseklere tasimamiza yardimci oluyor. Bu basarilarda siz degerli meslektaslarimizin katkisi büyüktür ve hep birlikte ülkemizi daha da güçlendirmeye devam edecegiz. Herkesin 30 Agustos Zafer Bayrami’ni en içten dileklerimle kutluyor, milletimizin ve onun sarsilmaz ruhunun daima var olmasini diliyorum. TUSAS tarafindan tasarlanip, üretilen T625 GÖKBEY Genel Maksat Helikopterinin test ve sertifikasyon faaliyetleri basarili bir sekilde devam etmektedir. Yerli ve yabanci ihtiyaç sahibi kullanicilar için millî imkânlar ile gelistirilen GÖKBEY helikopteri görevlerini en zorlu iklim ve cografyalarda dahi, yüksek irtifa ve yüksek sicaklikta, gece ve gündüz sartlarinda TEI tarafindan gelistirilen millî TS1400 Turbosaft Motoru ile etkin bir sekilde icra edebilecek”
Kaynak: İHA