Kastamonu Üniversitesi Çatalzeytin MYO'nun Temeli Dualarla Atildi

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde hayirsever is adaminin katkilari ile insa edilecek olan Kastamonu Üniversitesi Çatalzeytin Meslek Yüksekokulu’nun temeli dualarla atildi.

Kastamonu Üniversitesi Çatalzeytin MYO'nun Temeli Dualarla Atildi
Kastamonulu hayirsever Is Adami Ali Kütük’ün katkilari ile insa edilecek olan Kastamonu Üniversitesi Çatalzeytin Meslek Yüksekokulu (MYO) içi temel atma töreni düzenlendi.

Törene Kastamonu Valisi Meftun Dalli, AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Çatalzeytin Kaymakam Vekili Hilal Buse Ünal, Devlet Eski Bakani Murat Basesgioglu, Çevre ve Sehircilik Bakanligi Çöllesme ve Erezyonla Mücadele Genel Müdürü Prof. Dr. Kasim Yenigün, Çatalzeytin Belediye Baskani Ahmet Demir, STK, siyasi parti, kamu kurum ve kuruluslarinin temsilcileri ile vatandaslar katildi.



“Bu okul hiçbir zaman unutulmayacak bir eser”

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan törende konusan Çatalzeytin Belediye Baskani Çatalzeytin Belediye Baskani Ahmet Demir, meslek yüksekokulunun insa süreci için yogun çaba harcadiklarini belirterek, “Ali Kütük’ün sadece Kastamonu’da degil, Türkiye’de çok önemli eserleri var. Bazi eserler unutulabilir ama bu okul hiçbir zaman unutulmayacak bir eser. Buradan çikacak basarili ögrencilerimiz kendisine tesekkür edecektir. Ben de kendisine minnettarim” dedi.



“70 milyon TL ayirdim”

Is adami Ali Kütük ise egitime katki saglamaya hayati boyunca önem verdigini kaydederek, “Su okulu yapmak için bir hazirlik yapmadim. Ben bugüne kadar, 2 tane ilkokul, 1 tane ortaokul, 4 tane cami yaptim. Ortadaki ekonomik bunalima ragmen ben Istanbul Ümraniye’de çok önemli bir konumda bulunan yerimi sattim ve buraya 70 milyon lira vermenin hazirligini yaptim. Bu okulun 70 milyon lira ile yapilmayacagini biliyorum. Ama ben hiçbir isimi yarim birakmadim” diye konustu.



“Bugünkü temel atma töreni, diger yapmis oldugumuz islerden daha kayda deger”

Kastamonu Üniversitesi’nde imza atilan en önemli islerden bir tanesi için bir araya geldiklerini belirten Rektör Topal, “Göreve geldigim süre zarfinda pek çok güzel isin hizmete girmesine vesile olduk. Ama bugün en anlamlisini yapmis oluyoruz. Yapmis oldugumuz islerin her birini devletimizin tahsis etmis oldugu bütçe ile yapmis olduk. Ama bugün Kastamonu için büyük bir deger ifade eden Ali Kütük’ün katkilariyla bu isi yapmis olacagiz. Bu yönüyle bugünkü temel atma töreni, diger yapmis oldugumuz islerden daha kayda deger. Üniversitemiz 18 yasinda. 14 tane fakültesi, 13 meslek yüksek okulu, 2 yüksek okulu ile egitim ögretim faliyetlerimizi sürdürmekteyiz. 2016’dan bu yana Anadolu’nun her yerinden gelen yüzlerce ögrenci, diplomalarini alarak özel ve kamu alaninda islerine basladi.

Ama Üniversite olarak bizim bir vazifemiz de hem akademik yönde en iyi egitimi verme hem de kurallara uygun insa edilmis mekanlarda egitim görmelerini saglamak” seklinde konustu.

Rektör Topal, daha önce yapimi çesitli sebeplerle ertelenen meslek yüksekokulunun en kisa sürede insa sürecinin tamamlanarak hizmete alinmasini temenni ettigini söyledi.



Is adami Ali Kütük’e tesekkür eden milletvekili Fatma Serap Ekmekci ise, “Kisa sürede insaatin tamamlanmasi ile meslek yüksekokulunun açilisini yapmak nasip olsun. Çatalzeytinli hemsehrilerimize, ögrencilerime, akademik personelimize hayirli olsun. Cumhurbaskanimizin Türkiye’nin yüzyili olarak nitelendirdigi bu yüzyilda hep beraber, emin adimlarla yürüyoruz, yürümek zorundayiz. Türkiye yüzyilinin en önemli konularindan bir tanesi egitim” ifadelerini kullandi.

Kastamonu Valisi Meftun Dalli da katkilarindan dolayi is adami Ali Kütük’e tesekkür ederek, “Ben bu süreçte çabasi, katkisi, emegi olan herkese, önceki valimize, sel sebebiyle burada bulunan valilerimize, rektörümüze, bu is için kosturan Çatalzeytin Belediye Baskanimiza, Isadamimiz Ali Kütük’e çok tesekkür ediyorum. ‘Cenab-i Hak ilmi çalisana, mali diledigine verir’ derler. Cenab-i Hak mal veriyor ama onu hayra sarf etme dilegini de herkese vermiyor. Ali Bey’e bunu fazlasi ile vermis” dedi.

Programda son olarak konusan eski Devlet Bakani Murat Basesgioglu da yapilan meslek yüksekokulunun hem kente hem de yeni ögrencilerin yetismesinde büyük katki saglayacagini belirterek emegi geçen herkese tesekkür etti.

Kastamonu Müftüsü Bekir Derin tarafindan yapilan duanin ardindan meslek yüksekokulunun temeli protokol üyeleri tarafindan butona basilarak atildi.

6 bin 113 metrekare kapali alana sahip olacak

Kastamonu Üniversitesi Çatalzeytin Meslek Yüksekokulu 6 bin 113 metrekare kapali alana sahip olacak bina içerisinde bir yemekhane, bir kantin, bir bilgisayar laboratuvari, dört seminer salonu, dört öglenci kulübü odalari, 10 tane derslik, 28 tane personel odasi yer alacak. Insaat çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan yeni binada ögrenim devam edecek.
Kaynak: İHA