Atatürk'ün Cumhurbaskani Olarak Bursa'ya Gelisinin 100. Yili Anisina Çelenk Sunumu Yapildi

Osmangazi Belediyesi ve Osmangazi Kent Konseyi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhurbaskani olarak Bursa’ya gelisinin 100’üncü yili anisina Heykel’deki Atatürk Aniti’na çelenk sundu.

Atatürk'ün Cumhurbaskani Olarak Bursa'ya Gelisinin 100. Yili Anisina Çelenk Sunumu Yapildi
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaskani olarak Bursa’ya gelisinin 100’üncü yili düzenlenen tören ile kutlandi. Osmangazi Belediyesi ve Osmangazi Kent Konseyi tarafindan düzenlenen törende, Atatürk’ün Cumhurbaskani olduktan sonra Bursa’ya gelisinin 100’üncü yili anisina Heykel’deki Atatürk Aniti’na çelenk sunuldu. Çelenk sunma törenine Osmangazi Belediye Baskan Yardimcisi Mutlu Esendemir, Osmangazi Kent Konseyi Baskani Fatma Çil Yilmaz, belediye meclis üyeleri ve vatandaslar katildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari ve vatan sehitleri için saygi durusu ve Istiklal Marsi okunmasiyla baslayan tören Osmangazi Belediye Baskan Yardimcisi Mutlu Esendemir ve Osmangazi Kent Konseyi Baskani Fatma Çil Yilmaz tarafindan Atatürk Aniti’na çelenk sunumunun ardindan sona erdi.

Çelenk sunma töreninde konusan Osmangazi Kent Konseyi Baskani Fatma Çil Yilmaz, “Bugün burada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaskani sifatiyla Bursa’ya gelisinin 100’üncü yil dönümünü anmak ve kutlamak için bir araya geldik. Biliyorsunuz ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaskani sifatiyla 31 Agustos’ta Bursa’ya geldiginde 11 gün burada kaldi. Bursa’nin kurtulusunun ikinci yil dönümü etkinliklerini bekledi ve bu etkinlikler coskuyla gerçeklestirildi.

Bizler de Osmangazi Belediyesi ve Osmangazi Kent Konseyi olarak, Mustafa Kemal Pasa’nin Cumhurbaskani sifatiyla Bursa’ya gelisinin 100’üncü yili dolayisiyla bu töreni gerçeklestirdik. Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm sehitlerimizi rahmet, sevgi ve minnetle aniyoruz” dedi.

Kaynak: İHA