Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Ile Milli Egitim Bakanligindan Ilkokula Yeni Baslayacak Çocuklar Için Yeni Uygulama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi, ilkokula yeni baslayacak çocuklar ile velilerinin okula daha hizli uyum saglamalarini saglamak, kaygilari azaltmak için birlikte çalisacak.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Ile Milli Egitim Bakanligindan Ilkokula Yeni Baslayacak Çocuklar Için Yeni Uygulama
Milli Egitim Bakanligina bagli ilkokullarda ögrenim görmeye baslayacak 1. sinif ögrencileri ve velilerine yönelik uyum süreci faaliyetlerinin yürütülmesine iliskin usul ve esaslari belirlemek üzere yapilan protokolü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas ile Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin imzaladi. Milli Egitim Bakanligindaki imza töreninde konusan Bakan Göktas, iki Bakanlik arasinda 6 Subat depremlerinden sonra imzalanan ve geçerliligi devam eden is birligi protokolünü hatirlatarak, yapilan ortak çalismalarin önemine vurgu yapti.

“Okullasma oranini artirmayi amaçliyoruz”

Bakanlik olarak söz konusu projede yer almaktan duyduklari memnuniyeti ifade eden Göktas, "Proje ile hem çocuklari okula yeni baslayan ailelerimize destek olmayi hem de okullasma oranini artirmayi amaçliyoruz" diye konustu.

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin ise iki Bakanlik arasinda iliskilerin her zaman iyi olmasinin önemini belirterek, is birligine katkilarindan dolayi Bakan Göktas’a tesekkür etti.

“Bir farkindalik olusturmak istiyoruz”

Bakanlik olarak bu yil merkeze aldiklari üç ana basliktan birini ailelerin egitim ögretim süreçlerine daha aktif yer almasi olarak açiklayan Bakan Tekin, "Ailelerin kendilerini çocuklarinin egitim ögretim süreçlerinin bir parçasi olarak görmelerini saglamayi amaçliyoruz. Yil boyunca biz bu kapsamda farkli etkinlikler planlamayi düsünüyoruz. Yine onu da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ile yapma arzusundayiz. Bu protokolle okula bu yil ilk defa baslayan çocuklarimizin velilerine bu perspektifte kendilerine sürecin ana paydaslarindan bir tanesi olduguna dair bir farkindalik olusturmak istiyoruz" diye konustu.

Egitim ögretim sürecinde, okulun ve ögretmenin çocuklar üzerindeki etkisi ile ilgili yapilan arastirmalarda yüzde 50 orana ulasildigini söyleyen Tekin, toplumun farkli kesimlerinin, en çok da ailenin çocuklar üzerinde belirleyici oldugunu ifade etti.

Ögrencilere ve velilere yönelik etkinlikler yapilacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi arasinda imzalanan protokol kapsaminda, yeni egitim ögretim döneminin baslayacagi hafta, uyum sürecini kolaylastirmak için, ilkokula yeni baslayan ögrencilerin okul ortamina ve ögretmenlerine alismasini saglamak, oyunlar ve etkilesimli etkinlikler ile kaygilarini azaltmak, aile iliskilerini güçlendirmek, velilerin okul ile iliskilerini güçlendirmek ve dayanismayi pekistirmek amaçlaniyor. Ayrica, ailelerin ögretmenlerle tanismasi ve iletisim kurmasi için firsatlar sunmak, farkli kültürlerden gelen ögrencilerin ve ailelerinin bir araya gelerek kaynasmalarini saglamak, velilere çocuklarinin egitimi konusunda rehberlik etmek ve ilkokula baslayan ögrencilere ve velilere yönelik faaliyetler planlanmasi da hedefleniyor. Protokol kapsaminda, ilkokul birinci sinif ögrencileri ve velileri ile kortej yürüyüsü yapilmasi planlaniyor. ‘"Bizi Anla’tir’’ konseptli, farkli illeri gezecek olan tir faaliyete geçecek. Tirda yer alan mobil sahnede film gösterimi yapilacak. Ögrencilerin oryantasyonu için okul içi çalismalar gerçeklestirilecek. Öte yandan ailelere/velilere yönelik sinema, tiyatro ve konferans seanslari da Millî Egitim Bakanligi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliklarinca organize edilecek.
Kaynak: İHA