Ögrenciler Elektrikli Aracini Kendi Yapiyor

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde daha önce Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne (TEKNOFEST) kendi yaptiklari araçlar derece elde eden SafranTech EC Takimi, elektrikli aracini kendi bünyesinde üretiyor.

Ögrenciler Elektrikli Aracini Kendi Yapiyor
Karabük Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas beraberinde Safranbolu Ilçe Milli Egitim Müdür Vekili Turan Tekden ile Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan SafranTech EC Takimi’nin gelecek dönemde yapilacak olan yarismalar için yeniden hazirladigi elektrikli aracini inceledi. Elektrikli aracin durumu hakkinda Okul Müdürü Muammer Demirtas’tan ve görevli ögretmenlerden bilgi alan Akbas, aracin hazirlanmasinda emegi geçen idareci, ögretmen ve ögrencileri tebrik etti.

Akbas, "Geçtigimiz dönem TEKNOFEST yarismalarina büyük bir özveriyle hazirlanarak gece-gündüz demeden çalisan ve bu çalismalar sonucunda büyük basarilar elde eden SafranTech EC Takimi geldigi basarili konumunun üstüne koyarak yoluna devam etmek istiyor. Yine ayni sekilde gece gündüz çalisan SafranTech EC Takimi, elektrikli aracin parçalarini kendi bünyesinde üreterek daha iyi basarilara ulasmayi amaçliyor. Ögretmenlerimiz ögrenciler ile birlikte, Meslek Lisesinde elektrikli aracin yazilimindan, kaportasi ve mekanik parçalarina kadar üretimini yapiyorlar. Bu büyük özverili ve fedakarca çalismalari neticesinde TEKNOFEST 2024 finaline katilan SafranTech EC Takimini tekrardan tebrik ediyor, finalde basarilar diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA