Depremzede Taksicilerin Korsan Taksi Çilesi

Hatay’in Kumlu ilçesinde hayata tutunmaya ve ekmek parasini kazanmaya çalisan ticari taksi esnafi, korsan taksiciler yüzünden zor günler geçiriyor.

Depremzede Taksicilerin Korsan Taksi Çilesi
Asrin felaketi sonrasi Hatay’in Kumlu ilçesinde yasayan ticari taksiciler, islerine geri dönmeye karar verdiler. Islerine kaldiklari yerden devam eden taksiciler, deprem sonrasi artmaya devam eden korsan taksici sorunuyla karsi karsiya kaldilar. Korsan taksicilerin var olmasi asil taksicilerin is hayatini ve kazançlarini olumsuz etkiliyor. Araçlarin hepsi kurallarina gören donanimli olan taksiciler, hiçbir belgesi ve can güvenligi olmayan korsan taksilerin sürekli islerine müdahale etmesinden muzdarip duruma düstüler. Korsan taksilerin Hatay’da sayilarinin arttigini belirten ticari taksiciler, sehirde yasayan berber, garson, simitçi ve diger islerde çalisan kisilerin korsan taksicilik yaptiklarini iddia ediyor.

“Vatandas canini 3-5 lira için hiçe saymasin”

Deprem sonrasi hayata tutunmaya çalistiklarini ama korsan taksilerin izin vermedigini ifade eden taksici Yunus Söker, “Ben 5 yildir taksiciyim. 6 Subat depreminden dolayi çok büyük zararlar gördük. Bu gördügümüz zararlardan dolayi kendimizi isimizin basina tekrardan düzeltmeye çalistik. Bir sekilde hayata tutunmayi, bir sekilde evimizi geçindirmeye çalisiyoruz. Vergimizi ödemeye çalisiyoruz. Korsanlardan dolayi bunu ve lakin yapamiyoruz. Çünkü bunun berbere var, bunun marketçisi var, bunun her türlü insandan buraya gelip simitçi bile yani gelip burada korsan yapiyor ve çok rahat bir sekilde yapiyor. Korsanlara binmeyin. Hayat sigortalari yok. Allah korusun bir kaza geçirdigi zaman hiçbir seyi yok. Bizim koltuklarimiza varana kadar her sey sigortalidir. Vatandas kendini ve canini 3-5 lira için hiçe saymasin ve bizle de ayni fiyata gidiyorlar. Bunun farkinda degiller. Biz elimizden geldigi kadar her vatandasimiza elimizden geleni yapiyoruz” dedi.



“Simitçisi, berberi ve digerleri korsan taksicilik yaptiklari için hangi biriyle ugrasacagimizi bilmez olduk”

Taksici arkadaslariyla magdur olan ve korsan taksilerle mücadele edemediklerini dile getiren taksici Mustafa Gitgel, “6 Subat depreminden dolayi yasadigimiz magduriyetten dolayi; evlerimiz yikik oldugundan taksicilik isinde çalisiyoruz. Araçlarimiz var. Araçlarimizin vergisi sigortasi agir oluyor. Geçen hafta ben sigorta için 23 bin 610 TL ödedim. Burada çalistigimiz yerde korsan taksilerle mücadele ediyoruz. Simitçisi, berberi ve digerleri korsan taksicilik yaptiklari için hangi biriyle ugrasacagimizi bilmez olduk. Bir an önce su korsanlarin önünü kesip bizim daha rahat çalismamizi, vergimizi ve sigortamizi ödeyebilmemiz için bunu büyüklerimize ben arz ediyorum. Tüm taksici arkadaslarimla beraber su anda magdur durumdayiz. Korsanlarla mücadele edemiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA