Siirt'te 2024-2025 Egitim Ögretim Yili Degerlendirme Toplantisi Yapildi

2024-2025 egitim ögretim yili sene basi egitim planlama ve degerlendirme toplantisi, Vali Dr. Kemal Kizilkaya baskanliginda gerçeklesti. Toplantida, Siirt’teki egitim ögretim çalismalari kapsamli bir sekilde ele alindi.

Siirt'te 2024-2025 Egitim Ögretim Yili Degerlendirme Toplantisi Yapildi
Vali Kemal Kizilkaya, toplantida yaptigi konusmada, egitimde basariyi artirmak, sorunlari çözmek ve gerekli planlamalarin hizli, verimli ve etkin bir sekilde yapilmasi için tüm yetkililere beklenti ve talimatlarini iletti. Ayrica, 2024-2025 egitim ögretim yilinin huzur ve güven içinde geçmesi için yapilan hazirliklarin önemine dikkat çekti. Vali Kizilkaya, okul kayitlari sürecinde velilerden bagis adi altinda herhangi bir ücret talep edilmeyecegini vurgulayarak, "Egitim, gelecegimizin teminatidir. Çocuklarimizin en iyi egitim imkanlarina sahip olmalari hepimizin ortak hedefidir" dedi.

Egitim kalitesini artirmak ve ögrenci basarilarini en üst seviyeye çikarmak için tüm kurumlarin isbirligi içinde çalismasinin gerekliligini dile getiren Vali Kizilkaya, çocuklarin güvenliginin vazgeçilmez bir öncelik oldugunu söyledi.

Vali Kizilkaya, egitimde firsat esitligi, disiplinli çalisma ve okul güvenligi konularinda egitim yöneticilerine gerekli hassasiyeti göstermeleri konusunda talimat verdi.

Okul idarecilerinin büyük bir görev ve sorumluluk tasidigini belirten Vali Kizilkaya, "Egitim bizim için ilk önceliktir. Sadece akademik basariya odaklanmak yerine, ögrencilerin bireysel yeteneklerini kesfetmelerine imkan taniyan bir ortam olusturmaliyiz. Bu amaçla hep birlikte daha iyi bir gelecek için daha çok çalismaliyiz" seklinde konustu.

Toplantiya, il ve ilçe milli egitim müdürleri, sube müdürleri ve okul müdürleri katildi.

Kaynak: İHA