Gençlik Ve Kültür Kamplarina Yüzlerce Genç Katildi

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan her yil düzenlenen Gençlik ve Kültür Kamplari sona erdi. Bin 700 gencin katilim gösterdigi kamplarda gençler kültür ve spor etkinlikleriyle dolu bir yaz geçirdiler.

Gençlik Ve Kültür Kamplarina Yüzlerce Genç Katildi
Gençlerin sosyal, kültürel ve sportif açidan verimli bir yaz tatili geçirmesini hedefleyen Samsun Büyüksehir Belediyesi, Gençlik ve Kültür Kamplari ile gençlerin dolu dolu bir yaz tatili geçirmesini sagladi. Samsun’un Ilkadim Ilçesinde yer alan Mahmur Dagi Gençlik ve Kültür Kamp Alaninda yapilan Gençlik ve Kültür Kamplarina bin 700 genç katildi.

Kamplar hafta içi sali ve persembe günleri günübirlik, hafta sonlari ise çadirlarda 1 gece konaklamali olmak üzere toplam 8 hafta sürdü. Kamplarda gençler, çesitli sosyal ve kültürel etkinliklere katilma imkani bulurken sportif aktivitelerle de eglenceli zaman geçirdiler.

Yaz tatili dolu dolu geçti

Büyüksehir Belediyesi, bu yilki kamplarda toplamda 16 günübirlik ve 8 konaklamali program düzenledi.

Bu etkinliklerde belediyenin yani sira sivil toplum kuruluslari, okullar ve gençlik merkezleriyle is birligi yapildi. Kamplara katilan gençlerin ulasimi, belediye tarafindan tahsis edilen otobüslerle saglandi. Kamplarda gençlerin rehberlik ve egitimi için 8 kamp lideri, 5 gençlik lideri, 2 idari ve 1 yardimci personel görev aldi. Ayrica genç katilimcilara Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan tisört, sapka ve yapboz gibi çesitli hediyeler dagitildi. Toplamda bin 700 ögrenci bu kamplardan yararlanarak yaz tatillerini dolu dolu geçirme firsati buldu.

Baskan Dogan: “Gençlerimizin yanindayiz”

Gençlere desteklerini sürdüreceklerini belirten Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, “Gençlik ve Kültür Kamplarimiz ile gençlerimizin kendilerini daha iyi ifade etmeleri, yeteneklerini ortaya koymalari ve yeni dostluklar kurmalarina imkan sagliyoruz. Gençlerimizin bu tarz programlar ile kazandiklari tecrübeler sayesinde daha kendinden emin, güçlü bireyler olacagini düsünüyorum. Gençlerimize sundugumuz her firsat ve sagladigimiz her destek onlarin yasam kalitelerini artirmakla kalmayip ayni zamanda kisisel gelisimlerine de katki sagliyor. Gençlik ve Kültür Kamplarimiz bu dönem için sona erse de yeniliklerle dolu projelerimizle gençlerimizin yanindayiz. Bugünümüzün ve gelecegimizin teminati olan gençlerimize her zaman en iyi sekilde destek olma misyonumuzu sürdürmeye kararliyiz” dedi.

Kaynak: İHA