Seytanin Bile Aklina Gelmez Açiklamasi Kaçak Göçmenler Avrupa'ya Kaçmak Için Canlarini Hiçe Saydilar

Edirne’de kamyonettin kasasinin altinda olusturulan özel bölmede Avrupa’ya kaçmak isteyerek canlarini hiçe sayan ve kaçis plani için yaptiklari yeni yöntemle görenleri hayrette düsüren 5 göçmen ile onlari yurtdisina kaçirmak isteyen Makedonya uyruklu insan kaçakçisi yakalandi.

Seytanin Bile Aklina Gelmez Açiklamasi Kaçak Göçmenler Avrupa'ya Kaçmak Için Canlarini Hiçe Saydilar
Edirne Ipsala Gümrük Muhafaza Kaçaklik ve Istihbarat Müdürlügü görevlileri tarafindan süphe üzerine bir kamyonet takibe alindi.

Yunanistan’a çikis yapmak üzere Edirne’deki Ipsala Sinir Kapisi’na gelen Makedonya uyruklu D.A. isimli süphelinin idaresindeki kamyonette süphe üzerine yapilan aramada kamyonet kasasinin hemen alt kisminda gözle görüldügünde fark edilmeyecek yapida, aracin orijinalinde bulunmayan, sonradan özel olarak yapilmis, zula olarak tabir edilen, 230 santimetre uzunlugunda 130 cm eninde ve 30 santimetre yüksekliginde bir bölme tespit edildi.

Ipsala Gümrük Muhafaza Kaçaklik ve Istihbarat Müdürlügü görevlilerinin dikkatinden kaçmayan gizli bölme içerisinde toplam 5 yabanci uyruklu düzensiz kaçak göçmen yakalandi. Yetkililer, ülkede göçmen kaçakçiligi suçu çerçevesinde böyle bir düzenege ilk defa rastladiklarini ifade ettiler.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin yaptigi basarili operasyon sonucu “Göçmen Kaçakçiligi ve Kaçakçilik” suçlarinda gözaltina alinan araç sürücüsü süpheli D.A. islemlerinin ardindan daha sonra çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Toplamda 5 düzensiz kaçak göçmen ise islemlerinin ardindan ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne Il Göç Müdürlügüne teslim edildi.
Kaynak: İHA