Getirfinans Ve Fibabanka, Servis Modeli Bankaciligi Için BDDK Izni Aldi

GetirFinans ve Fibabanka, servis modeli bankaciligina baslamak için Bankacilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) gerekli izinleri aldiklarini duyurdu.

Getirfinans Ve Fibabanka, Servis Modeli Bankaciligi Için BDDK Izni Aldi


GetirFinans ve Fibabanka, BDDK’dan servis modeli bankaciligi faaliyetlerine baslamak için gerekli izinleri aldi. Geçtigimiz yil 250 milyon dolar degerleme ile toplam 70 milyon dolar yatirim alan GetirFinans, kullanicilariyla bulusmaya hazirlaniyor. Servis modeli bankaciligi hizmeti olan GetirFinans, kullanicilarina hizli ve ücretsiz bir dijital bankacilik deneyimi sunmayi hedefliyor.

“Bankaciligi herkes için erisilebilir hale getirerek, cepleri koruyan bir bankacilik anlayisi sunacagiz” diyen GetirFinans CEO’su Yigit Çaglayan söyle devam etti: “GetirFinans olarak Türkiye’ye bir ilki Fibabanka is birligiyle getiriyoruz. Getir’in kullanici deneyimi ve hizini, Fibabanka’nin güvenli ve çevik Servis Modeli Bankaciligi ile birlestirerek, GetirFinans’ta herkes için kazançli ve ücretsiz bir dijital bankacilik deneyimi hazirladik. Kullanicilarimiz, kendileri için en iyi firsatlara ve en avantajli tekliflere Getir uygulamasi içinde yer alan GetirFinans’tan kolayca erisebilecek. Özel faydalarla dolu hizmetimizi çok yakinda kullanicilarimiza sunacagiz.”

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert ise su açiklamayi yapti: “En son teknoloji ve stratejik ortakliklar yoluyla finansal hizmetleri her geçen gün gelistirme taahhüdümüzü, GetirFinans ile yaptigimiz bu is birligiyle ileri tasimaktan gurur duyuyoruz. Türkiye’de Ekosistem ve Platform Bankaciligini en yaygin uygulayan banka olarak, Servis Modeli Bankaciligi ile daha da güçlenen yaklasimimiz ile tüketicilerin bankacilik hizmetlerine, temas ettikleri her platformdan hizli, kolay ve güvenilir sekilde ulasabilmelerini sagliyoruz. GetirFinans ile hayata geçirdigimiz is ortakligi da bu yaklasimimizin önemli bir göstergesi. Türkiye’de bir ilk olan bu is birligimiz, alistigimiz bankacilik modellerini dönüstürmekle kalmiyor, ayni zamanda finansal hizmetleri daha erisilebilir ve kolay hale getirme vizyonumuzla da mükemmel bir uyum sagliyor. Servis Modeli Bankaciligi vizyonumuz ve hazir altyapimiz ile, finansal kapsayiciligin alanini genisletirken tüm ekosistemin gelisimine katki sunmaya devam edecegiz.”
Kaynak: İHA