Eskisehir'de Ahir Ve Agilda Saglik Hizmeti Devam Ediyor

Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan yürütülen 2024 yili Hayvan Hastalik ve Zararlilari ile Mücadele programi kapsaminda, 2024 yilinda 7 milyon hayvana saglik taramasi yapildi.

Eskisehir'de Ahir Ve Agilda Saglik Hizmeti Devam Ediyor
Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan yürütülen 2024 yili Hayvan Hastalik ve Zararlilari ile Mücadele programi kapsaminda, Hayvan Sagligi Yetistiriciligi ve Su Ürünleri Sube Müdürlügü ve 14 Ilçe Müdürlügü’nde görevli toplam 111 veteriner hekim, veteriner saglik teknisyeni/teknikeri, ahirlarda, agillarda, kümeslerde ve meralarda hayvan saglik hizmetlerini tüm hiziyla sürdürüyor.

Yürütülen çalismalar kapsaminda isletmelerde hayvanlarin saglik kontrolleri, koruyucu saglik hizmetleri, hayvanlarin tanimlanmasi ve kayit altina alinmasi islemleri yapiliyor. Bu yil ki mücadele programinda, sap, brusella, koyun keçi vebasi, koyun keçi çiçek ve antraks (sarbon) gibi hastaliklara karsi toplam 1,5 milyon doz asi uygulamasi yapildi. Ayrica, sigir, tek tirnakli, koyun, keçi, köpek, kedi, kanatli ve diger türlerden olusan 7 milyon hayvanin saglik taramalari gerçeklestirildi.

Süpheli bulunan hayvanlardan alinan numuneler ilgili laboratuvarlara gönderildi.

Il genelinde asilama ve saglik tarama çalismalari, hayvan sagliginin korunmasi ve hayvansal üretimin arttirilmasi amaciyla yil boyunca devam edecek.
Kaynak: İHA