3 Metrekarelik Dükkanindan Dünyaya Açiliyor

Gaziantep’te yasayan 71 yasindaki Yasar Ulukus, 65 yildir tutkuyla sürdürdügü kemercilik meslegini, 3 metrekarelik dükkaninda icra ediyor.

3 Metrekarelik Dükkanindan Dünyaya Açiliyor
Gaziantep’in Bakircilar Çarsisinda 65 yildir kemercilik meslegini icra eden 71 yasindaki Yasar Ulukus, küçük dükkaninda büyük isler basariyor. Ulukus, kemerlerini yalnizca Türkiye’de degil, Yunanistan, Italya, Irak ve Iran gibi ülkelere de ihraç ediyor. Küçük yaslarda basladigi meslegini yarim asirdan fazla süredir sürdüren Ulukus, yillarin birikimiyle isine olan bagliligini ve sevgisini her bir kemerde yasatiyor.

“Kemer 72 defa elden geçer”

Kemerin yapim asamasiyla ilgili bilgi veren 65 yillik kemer ustasi Ulukus, “Kemer 72 defa elden geçer. Deriler kesildikten sonra 72 elden geçer ve o sekilde bir araya gelir. Fabrikanin alt katindan derileri üst kata çikaririz. Tek tek makinada kesilir. Daha sonra vidalama islemi yapiyoruz. Biz yurt disina satis yapiyoruz. Bu ülkeler su sekilde; Irak, Iran, Suriye, Italya ve Yunanistan buralara kemer gönderiyoruz. Kemer fiyatlari derisine göre degisir. En kaliteli kemer sigir derisinden yapilir. Kalitesini yumusakligi ve dokusundan da anlayabilirsiniz. Kemeri eline alip baktiginda kalitesini anlayabilirsin” dedi.



“Kemerleri tamir etmemiz 5 dakikamizi alir”

65 yillik usta olmasindan dolayi kemerleri kisa sürede tamir ettigini söyleyen Ulukus, “Kemerleri tamir etmemiz 5 dakikamizi alir. Çünkü biz eski ustayiz. Yillaridir bu isi yaptigimiz için bir kemeri tamir etmek bizim çok zamanimizi almaz. Elimiz alisti artik. Kemer fiyatlarimiz 100 TL ile 500 TL arasinda degisiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA