Büyüksehir, Bünyan'daki Sel Felaketinde 24 Is Makinesi Ve 71 Personel Ile Görev Aldi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç’in talimatlari ile Bünyan’daki sel bölgesine toplam 24 is makinesi ve 71 personel ile destek vererek tüm imkânlari ile yaralarin sarilmasina katki sagladi. Sel felaketinin yasandigi Cumartesi günü Bünyan’a giden Baskan Büyükkiliç, Pazar gününü de Bünyan’da geçirerek, çalismalari yerinde koordine etti.

Büyüksehir, Bünyan'daki Sel Felaketinde 24 Is Makinesi Ve 71 Personel Ile Görev Aldi
Asiri yagislar nedeniyle sel meydana gelen Bünyan ilçesi Güllüce Mahallesi’ndeki afetin ilk anlarindan itibaren Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in talimati ile aninda bölgeye intikal eden Büyüksehir Belediyesi ekipleri, sevk edilen onlarca is makinesi ile gece gündüz demeden hem arama kurtarma faaliyetlerine destek verdi hem de önlem alinmasi ve hasarin giderilmesi kapsaminda görev aldi.

Büyüksehir itfaiyesi 7 araç ve 44 personeli ile etkin görev üstlendi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi, afetin yasandigi bölgede ilk anlardan itibaren görev aldi. Meydana gelen sel felaketinde suda kaybolan vatandasi arama faaliyetlerine toplam 7 araç ile kiyi taramasi yapilmasi için 36 personel ve su içerisinde arama kurtarma faaliyetleri için 8 dalgiç personel olmak üzere toplam 44 personelle destek verdi.

Büyüksehir’in ilgili tüm birimleri bölgede çalisma yapti

Bünyan’da meydana gelen sel felaketinde Kayseri Büyüksehir Belediyesi, sadece Itfaiye birimi ile degil ilgili tüm birimleri ile imkânlarini seferber ederek çalisma yapti.

Bu dogrultuda Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi 3 kepçe, 1 greyder, 1 ekskavatör ve 10 personel ile çalismalara destek verirken, Fen Isleri Daire Baskaligi ise 1 büyük kepçe 1 adet de JSB (Traktör Kepçe) ve 2 operatör ile görev üstlendi. Öte yandan, Kayseri’deki en büyük altyapi kurulusu olan Kayseri Su ve Kanalizasyon Idaresi (KASKI) Genel Müdürlügü de yasanan sel felaketinde etkin faaliyet gösterdi. KASKI, 1 adet kombine, 1 adet vidanjör, 3 adet kazici yükleyici, 1 adet kamyon, 1 adet 4x4 arazi araci, 3 adet kamyonet ve 15 personel ile sel bölgesinde çalisma yürüttü.

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Büyüksehir Belediyesi ile diger kamu kurum ve kuruluslarinin dayanismasiyla yaralarin sarildigini ve bölge halkinin her zaman yanlarinda olacaklarini ifade etti.

Kaynak: İHA