Gezici Kütüphane Çok Sevildi

Osmangazi Belediyesi’nin kütüphaneye ulasmakta zorluk yasayan merkeze uzak mahallerdeki çocuklari kitap ile bulusturmak ve çocuklara okuma aliskanligi kazandirmak amaciyla hayata geçirdigi Gezici Kütüphane, çocuklar tarafindan çok sevildi.

Gezici Kütüphane Çok Sevildi
Osmangazi’nin merkeze uzak mahallelerini tek tek dolasarak çocuklari birbirinden güzel kitaplar ile bulusturan olan Gezici Kütüphane, ilçedeki turunu sürdürüyor. 1 Agustos 2024 tarihinde hizmete baslayan Gezici Kütüphane, suana kadar dag bölgesinde bulunan 20 mahalleyi, 15’er gün arayla ikiser kez ziyaret etti. Hafta içi her gün iki mahalleye giden Gezici Kütüphane, çocuklar tarafindan çok sevildi. 6-18 yas arasindaki çocuklara hitap eden 600 kitaba ev sahipligi yapan Gezici Kütüphane’ye toplam 147 çocuk üye oldu. Üye olan çocuklar, kütüphaneden toplam 235 kitap ödünç aldi. Ayaklarina kadar gelen kütüphane sayesinde birbirinden güzel kitaplarla bulusan çocuklara, ücretsiz olarak boyama kitabi da hediye edildi. Gezici Kütüphane hizmetinden dolayi oldukça mutlu olan çocuklar, Osmangazi Belediyesi’nin bu anlamli projesinden dolayi Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin’a tesekkür etti. Gezici Kütüphane, dag bölgesindeki mahallelerin ardindan Eylül ayinda ovada yer alan kirsal mahallelerdeki çocuklar ile bulusacak.

Okumanin ne kadar degerli oldugunu göstermek adina Gezici Kütüphane projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dedigi gibi ‘Benim manevi mirasim bilim ve akildir’ düsturundan yola çikarak okumayi ve okutmayi birinci plana aliyoruz. Gezici Kütüphane ile mahallelerimizde ve köylerimizde bir tane çocugumuza dahi okuma aliskanligi kazandirabilirsek iste bu bizim en büyük seref madalyamiz olur. Görüyoruz ki çocuklarimiz da Gezici Kütüphane’yi sevdi” dedi.

Kaynak: İHA