Kursk'ta Esir Düsen 115 Rus Askeri Ile 115 Ukrayna Askeri Takas Edildi
Rusya Savunma Bakanligi, Kursk bölgesinde esir düsen 115 Rus askeri ile 115 Ukrayna askerinin takas edildigini bildirdi.

Zelenskiy’den BAE’ye tesekkür
Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ise esir takasina iliskin sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "Bugün Ulusal Muhafizlarin, Silahli Kuvvetlerin, Donanmanin ve Devlet Sinir Muhafiz Teskilatinin savasçilari olan 115 askerimiz daha evine döndü. Hepsini geri getirmek için her türlü çabayi gösteriyoruz. BAE’ye tesekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Ukrayna, Kursk’ta 92 yerles yerini ele geçirmisti
Ukrayna ordusunun 6 Agustos’ta siniri geçerek Rusya’nin Kursk bölgesine baslattigi sürpriz saldirilarin ardindan siddetli çatismalar çikmisti. Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy geçtigimiz günlerde yaptigi açiklamada, Ukrayna güçlerinin Kursk bölgesindeki bin 250 kilometrekareden fazla alani ele geçirdigini, toplam 92 yerlesim yerinde kontrol sagladigini açiklamisti.
