Siirt'te Ögrencilerin Yeni Adresi Ibrahim Hakki Halk Kütüphanesi Oldu

Siirt’in Dumlupinar Mahallesi’nde ikamet eden ögrencilerin kütüphane ve çalisma salonlarina uzak olmalarindan yola çikarak açilan kütüphane, gençlerden ve çocuklardan yogun ilgi görüyor.

Siirt'te Ögrencilerin Yeni Adresi Ibrahim Hakki Halk Kütüphanesi Oldu
Raflarinda binlerce kitap bulunan ve onlarca kisilik oturuma sahip Ibrahim Hakki Halk Kütüphanesi, ziyaretçilerine arastirmalarinda kullanmalari için internet ve bilgisayar imkani da sunuyor. Merkezde bulunan kütüphanenin uzak oldugu yeni açilan Ibrahim Hakki Halk Kütüphanesinin kendileri için faydali oldugunu belirten ögrenci Melek Kaygu, ‘’Merkezdeki kütüphane bize çok uzakti, mahallemize de böyle bir kütüphane yaptilar. Buraya gelip ders çalisiyoruz, sik sik kitap okuyoruz, çesitli etkinlikler de yapiyoruz. Burada bilgisayarlar da var, derslerimizi bilgisayar yardimiyla da yapiyoruz. Üst katta da istedigimiz zaman çalisiyoruz. Alt katta da istedigimiz zaman kitap okuyoruz’’ dedi.

Kütüphane görevlisi Tahir Erenkaya, bu mahallenin çocugu olarak halka hizmet etmek için bu mahalleye geldigini ifade ederek, kütüphanenin halk için, mahalle için çok güzel oldugunu dile getirdi. Imkansizlik içerisinde güzel bir imkan oldugunu aktaran Erenkaya, "Burasi hafta içi 08.00’den 17.00’ye kadar hizmet vermektedir. Saat 16.00’dan sonra ögrencilerle beraber anlastigimiz bir etkinligi yapmaktayiz. Çocuklarin genel olarak motor becerilerini gelistirebilecek, sanat becerilerini ortaya çikaracak ve daha çok bedenen olan etkinlikleri yapmaktayiz. Burada kütüphanenin hizmetlerinden faydalanabiliyorlar. Gerek kitap okuyarak, gerek ders çalisarak kütüphaneden hizmet alabiliyorlar. Kütüphaneyi etkinliklerle de canlarini sikmadan daha eglenceli bir hale getirmeye çalisiyoruz. Halkimiza hizmet etmeye çalisiyoruz’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA