Börekçi, UIGAD Teskilatlanmadan Sorumlu Genel Baskan Oldu

Uluslararasi Internet Gazeteciligi ve Gazeteciler Dernegi (UIGAD) Karabük Il temsilcisi Erkan Börekçi, genel baskan vekili/yardimcisi ve teskilatlanmadan sorumlu genel baskan seçildi.

Börekçi, UIGAD Teskilatlanmadan Sorumlu Genel Baskan Oldu
Dünya genelinde; ABD, Ingiltere, Fransa, Almanya, Italya, Kanada, Isviçre, Avusturya ve Türkiye’de 61 ilde birçok temsilcisi bulunan ve internet üzerinden yayim yapan gazeteciler basta olmak üzere medya ve iletisim alanlarinda faaliyet gösteren UIGAD’in Karabük Il temsilcisi olan Erkan Börekçi teskilatlanmadan sorumlu genel baskan oldu.

UIGAD Genel Baskanligina tek aday olarak çikan Baskan Cesim Yener baskanliginda olusan yönetimde böylesi önemli bir göreve gelmenin verdigi sorumlulugun bilincinde oldugunu belirten Börekçi, “Yeni görevimin hayirli olmasini diliyorum. Köklü degisiklikler ve yapilanmalar ile sürdürülebilir projeler ve çözüm odakli çalismalar ile ülkemizde Internet gazeteciligi ile hayatlarini devam ettiren ve bu meslegin içinde bulunan gazetecilerin sorunlarinin çözümü yolunda ciddi çalismalar yapilacaktir. Nasil ki daha önce internet gazeteciliginin saglam bir zemine konulmasini saglayan internet gazeteciligi basin yasasi düzenlemelerinde aldigi öncü rol, COVID-19’ la mücadelede ve Kahramanmaras merkezli depremlerin etkiledigi illerde yapilan çalismalara, egitim faaliyetlerine ve önceki dönemde UIGAD Üyelerine çikartilan basin kartlari da degerlendirerek yapilan çalismalarda nasil gündemde aktif ve belirleyici rol aldiysa, bundan sonraki günlerde de meslektaslarin ve basin camiasinin ana problemlerine çözüm üretilecektir” dedi.

“Türk basininin, özellikle basin özgürlügü açisindan evrensel standartlarin çok gerisinde oldugu bir gerçektir” diyen Börekçi, “Bu durum demokrasilerdeki en önemli denetim mekanizmalarindan biri olan medyanin; yasama, yürütme ve yargidan sonra dördüncü gücü konumu korumaktadir. Bundan dolayi medyanin kullandigi dil önemlidir. Halkin sorunlarina ayna olabilen, Siddeti tesvik etmeyen, yargisiz infaz yapmayan, haysiyet cellatligina soyunmayan, terörü ve her türlü savasi asla özendirmeyen, tam tersine insanlari ayristirmayan, ötekilestirmeyen, dini, dili, irki, rengi ne olursa olsun, evrensel insani degerleri esas olan baris dili tercih edilmeli ve basin bu yönde tesvik edilmelidir” ifadelerini kullandi.

Yeni dönemde de UIGAD ailesi ile birlikte internet gazeteciligi ve gazeteci meslektaslarin sorunlarina çözüm üretmeye devam edeceklerini anlatan Börekçi, “Medya sektörüne adim atmak isteyen gençlerimizin de egitim süreçlerine yapacagimiz söylesi ve seminerler ile desteklerimizi sürdürecegiz. Sadece bununla kalmayarak, iletisim fakültesi ve lisesi ögrencilerimize de staj programlarini en verimli sekilde tamamlayabilmeleri için UIGAD Ailesi olarak staj yeri olanagi sunacagiz. Yeni dönemde hep birlikte daha güçlü projelerle gazetecilik mesleginin saygin ve seçkin projelerle daha iyi yerlere getirmek için farkindalik olusturarak ‘temiz toplum temiz gazetecilik’ mottosuyla sürdürülebilir adimlarla nitelikli çalismalar yapmaya canla basla mücadele edecegim. Meslektaslarimizin siginabilecegi güvenli bir liman ve en dogru adres olabilmeyi umut ederek yapacagimiz çalismalarin hayirlar getirmesini dilerim” diye konustu.

Kaynak: İHA