Bu Spor Ferahlatiyor

Kayseri’de havalarin isinmasiyla birlikte buz patenine ilgi artti. Sicaktan korunmak isteyen vatandaslar ailecek buz patenine kostu.

Bu Spor Ferahlatiyor
Kayseri’de hava sicakliklarinin artmasiyla birlikte sicaktan bunalan vatandaslar, serinlemek için buz pateni sporunu tercih ediyor. Çocuklariyla birlikte buz pateni yapmak için Kayseri Büyüksehir Belediyesi Spor A.S. buz pateni tesisine giden vatandaslar burada sicaktan korunarak, spor yapiyor. Bu tür alanlara girdiklerinde soguk havayla karsilastiklari için mutlu olduklarini söyleyen Muzaffer Sabuncu, “Kayseri’de Büyüksehir Belediye Baskanimiza bize böyle tesisleri sagladigi için çocuklarimiza böyle bir imkan verdigi için çok tesekkür ediyoruz. Çocuklarimizin baslarinda çok degerli hocalarimiz var. Hepsi harika insanlar. Biz bu tesislerde kendi çocuklugumuzda yapamadigimiz etkinlikleri çocuklarimiza yaptiriyoruz. Bu tür yerlerin çogalmasini istiyoruz. Kayseri Iç Anadolu’nun önemli bir sehri. Insanlar Kayseri için elinden geleni fazlasiyla yapiyorlar. Bu alanlara girdigimiz zaman biz de mutlu oluyoruz. Bizi birden birebire soguk hava karsiliyor. Bu da hosumuza gidiyor” ifadelerini kullandi.

“Buz pateni sayesinde pismiyoruz”

Buz patenine gelerek sicaktan korunduklarini söyleyen 11 yasindaki Ada Sabuncu da, “Yaz sicaklarindan buraya gelerek kurtulabiliyorum. Burada arkadas edinip, vakit geçiriyorum. Ögretmenlerimle kayarak egleniyorum. Burasi biraz serin oldugu için anne ve babam da sicaktan pismiyor hem de ben burada çok egleniyorum. Disarisi çok sicak ama ben buraya gelince ferahliyorum. Hatta yaz aylarinda buraya gelirken, ceket giyiyorum” diye konustu.



“Vatandaslar hem tesisimizi ziyaret ediyorlar hem de yaz sicagindan korunarak serinliyorlar”

Vatandaslarin tesisleri ziyaret ederek, yaz sicagindan korunarak, serinlediklerini ifade eden Kayseri Büyüksehir Belediyesi Spor A.S. Buz Pateni Tesis Amiri Hakan Dumrul da, “Insanlarimiz buraya gelerek serinliyorlar ve çocuklarini izliyorlar. Bölgedeki hemen hemen tüm vatandaslarimizin çocuklarina ve yediden yetmise bütün vatandaslarimiza hizmet veriyoruz. Bu konuda Büyüksehir Belediyemizin imkanlari çok uygun. Bölge sehirlerden gelen vatandaslarimiz çok fazla. Özellikle yaz döneminde alanimiza serinlemek için gelen vatandaslarimizi misafir ediyoruz. 4 yasindan, 75 yasina kadar kayak yapmak için tesislerimize gelen vatandaslarimiz var. Bu konuda hem tesisimizi ziyaret ediyorlar hem de yaz sicagindan korunarak serinliyorlar. Ortamimiz gayet serin ve rahatlatici. Üstelik de spor imkani sunuyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA