Meslek Lisesi Ögrencileri Safrantech Araciyla Türkiye Ikincisi Oldu

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde meslek lisesi ögrencilerinin gelistirdigi SafranTech isimli elektrikli araç TEKNOFEST’te ivme ve verimlilik kategorilerinde Türkiye ikinciligi elde etmeyi basardi.

Meslek Lisesi Ögrencileri Safrantech Araciyla Türkiye Ikincisi Oldu
Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan SafranTech EC Takimi, ürettikleri elektrikli araçla TÜBITAK Gebze Kampüsünde düzenlenen TEKNOFEST liseler arasi elektrikli araç yarismasina katildi.

Ivme ve Verimlilik kategorisinde düzenlenen yarismada SafranTech isimli elektrikli araçla Türkiye ikinciligi elde etmeyi basardi.

Her iki kategoride derece elde eden takimi tebrik eden Karabük Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, "Türkiye Yüzyili siariyla mesleki ve teknik egitime yönelik var olan toplumsal algiyi degistirmeyi hedefleyen, ögrencilerimizin mesleki ilgi ve yeteneklerini tespit eden, is basinda egitim imkanlarinin artirildigi, hizla degisen ve gelisen teknolojiyle uyum saglamalari noktasinda büyük hedefler ile yolumuzda güçlü adimlarla ilerliyoruz. TEKNOFEST 2024 sezonunda ülkemizin fabrikalar kuran fabrikasi KARDEMIR A.S ’nin destegi ile katildigi yarismada SafranTech EC takimi bizleri gururlandirdi. Ögretmen ve ögrencilerimiz gece gündüz demeden büyük özveri ve fedakârlikla çalisarak SafranTech elektrikli aracini hazirladi. Büyük çaba gösteren takimimiz emeklerinin karsiligini aldi. SafranTech elektrikli aracinin üretimine destek veren KARDEMIR A.S yönetimine ayrica tesekkür ediyor, aracin hazirlanmasinda emegi geçen Okul Müdürü Muammer Demirtas, Müdür Yardimcilari Eyüp Sarioglu, Makbule Bostanci ve Okan Çetin, Bilisim ve Teknolojileri Ögretmenleri Cumhur Torun ve Muhammet Demir, Metal Teknolojileri Ögretmenleri Mehmet Çelik ve Tugrul Akdemir, Makine Teknolojileri Ögretmeni Burhan Simsek’i; ögrenciler Ahmetcan Dogangönül, Berenalp Gümüstas, Yusuf Turgut, Berkant Kazangirler, Zeeshan Khan, Mustafa Aksoy, Yavuz Yumrutas, Hasan Alpugan, Talha Akin Subasi, Ahmet Efe Çelik, Eren Aydin, Zafer Batuhan Sirin ve Yusuf Eymen Aydin’i tebrik ediyor, basirili çalismalarinin devamini diliyorum" ifadelerini kullandi.

Para ve kupa ödülleri kazanan takim; ödüllerini TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal’in elinden aldi.
Kaynak: İHA