Antalya'da Süper Ay Manzarasi Hayran Birakti

Antalya’da sicaktan bunalarak Konyaalti Sahili’ne akin eden vatandaslar, Süper Ay manzarasini hayranlikla izledi.

Antalya'da Süper Ay Manzarasi Hayran Birakti
Antalya’da aksam saatlerinde sicaktan bunalarak kendilerini Konyaalti Sahili’ne atan vatandaslar, kentin siluetinin ardindan bir anda beliren Süper Dolunay’i hayranlikla izledi. Kimi vatandaslar cep telefonuna sarilarak bu ani ölümsüzlestirmek için fotograf çekerken, kimileri ise kamp sandalyelerinde bu güzel anin keyfini çikardi. Ay, yörüngesinde Dünya’ya en yakin olmasi nedeniyle normalden yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak görüldü.



“Gerçekten görsel bir sölen”

Konyaalti Sahili’nde piknik yapan ve Süper Dolunay’in sehir siluetinin arkasindan dogusunu hayranlikla izleyen vatandaslardan Betül Türkoglu, “3 senedir buradayim. Konyaalti Sahili’ne ailemle birlikte piknige geldim. 3 senedir ilk defa böyle büyük bir dolunaya denk geldim. Gerçekten görsel bir sölen, denize yansimasi, yakamoz, Kaleiçi. Karaoglan Parki civarindan dogdu. Muhtesem bir manzaraydi” dedi.



“Çok gazel bir manzaraydi”

Derya Erkal ise 3 senedir Antalya’da yasadigini belirterek, “Daha önce hiç bu büyüklükte bir dolunaya sahit olmadim. Ilk defa gördüm. Çok heyecanlandim. Piknik yapmak amaciyla gelmistik. Otururken bir anda arkamdan dogusuna sahit oldum. Kipkirmizi bir sekilde ve çok büyüktü. Bu heyecani anlatamam” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA