Gaziantep'te Yaz Kur'an Kurslari Yogun Ilgi Gördü

Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan açilan yaz Kur’an kurslarina Gaziantep’te çocuklar ve gençler yogun ilgi gösterdi.

Gaziantep'te Yaz Kur'an Kurslari Yogun Ilgi Gördü
Her yil yaz tatili süresince camilerde ve Kur’an kurslarinda açilan ve milyonlarca ögrenciye hitap eden Yaz Kur’an Kurslari Türkiye genelinde oldugu gibi Gaziantep’teki camiler ve kurslarda da yapildi.

Her sene milyonlarca çocugun Kur’an-i Kerim ve dini bilgiler ögrendigi Yaz Kur’an Kurslari bugün itibariyle sona erdi.

Gaziantep’te yaz tatilini firsat bilen aileler, çocuklarini camilerdeki, kurslardaki ve okullardaki Yaz Kur’an Kurslarina gönderdi. Çocuklarin yogun ilgi gösterdigi kurslar 7 hafta boyunca devam etti. Gaziantep’te açilan ve yogun ilgi gösterilen Yaz Kur’an Kurslarinda çocuklara Kur’an’i Kerim, Hazreti Muhammed’in hayati, temel dini bilgiler ve güzel ahlak ögretildi. 7 hafta boyunca çocuk sesleriyle senlenen camilere gelen çocuklar, ellerindeki Kur’an’i Kerim ve Elif Ba’larla 7 hafta boyunca camilerin yolunu tuttu. 1 Temmuz ile 16 Agustos 2024 tarihleri arasindaki yaz tatilinde çocuklar ve gençler için büyük firsat sunulan kurslara Gaziantep’te çocuklar yogun ilgi gösterdi. Yaz Kur’an Kurslarinda Kur’an-i Kerim ve dini bilgeler egitimlerinin yani sira çocuklarda ve gençlerde sorumluluk, fedakarlik, yardimlasma, saygi, zaman yönetimi ve empati kurma gibi önemli degerlerin gelistirilmesi amaçlandi. Çocuklar ve gençler, Kur’an-i Kerim ögrenmek ve dini bilgilerini artirmak suretiyle verimli bir yaz tatili dönemi geçirdi. Gaziantep Il Müftüsü Doktor Hüseyin Hazirlar, 1 Temmuz itibariyle startini verdikleri ve yogun bir ilgi gören Yaz Kur’an kurslarinin bugün itibariyle sona erdigini söyledi.



Çocuklarin yaz tatili boyunca camileri senlendirdiklerini belirten Hazirlar, “Büyük bir cosku ve heyecan ile baslayan Yaz Kur’an kurslarimiz 7 hafta devam etti. Yaz Kur’an kurslarimiz için tüm hazirliklarimizi yapmistik. Bini askin camimizde 2 bin civarindaki görevlilerimizle birlikte yaz Kur’an kurslarimiza baslamistik” dedi.



“Camilerimiz çocuklarla senlendi”

Hazirlar, “Yaz Kur’an kurslarinda evlatlarimiza faydali olmaya çalistik ve onlara basta yüce kitabimizi, Peygamber Efendimizin (sav) ahlakini, vatan ve millet sevgisini elimizden geldigi kadar ögrettik. Yaz Kur’an kurslari demek çocuklarin cami, Kur’an-i Kerim ve temel dini degerlerimizle bulusmalari demektir. Çocuklarimizin camilere gelmesiyle camilerin çocuk açtigini ve camilerin çocuklarla ayri bir senlendigini düsünüyoruz. Bu yüzden hazirliklarimizi yaptik, çocuklarimizin camilere gelmeleri dolayisiyla öncelikle Diyanet Isleri Baskanligimizca hazirlanan dinimi ögreniyorum kitaplarimizi, Kur’an’i Kerim ve Elif Ba kitaplarini çocuklarimiza takdim ettik” seklinde konustu.



“Kur’an-i Kerim bizim rahmet kitabimizdir”

Dini egitim için, milli ve manevi degerlerin ögrenilmesi için yaz ayinin bir firsat oldugunu belirten Hazirlar, “Kur’an-i Kerim bizim rahmet kitabimizdir. Kur’an-i Kerim insanlari karanliklardan aydinliga çikaran bir hakikat membaadir. Kur’an-i Kerim bize kendimizi, Rabbimizi tanitan, sorumluluklarimizi anlatan ve bize varolus gayemizi anlatan muhtesem bir kitaptir. Dolayisiyla çocuklarimiza öncelikle Allah’in rahmet kitabini ögretiyoruz. Bunu da sevgiyle, muhabbetle ögretmenin gayreti içerisindeyiz. Yaz Kur’an kurslarimizda çocuklarimiza ve gençlerimize temel inanç degerlerimizi ve iman esaslarimizi ögretiyoruz. Yine çocuklarimiza biz yaz Kur’an kurslarinda ibadet aliskanliklarini kazandirmak için gayret ediyoruz. Çünkü bu yaslar özellikle bu egitimin hassasiyetle, sevgiyle, muhabbetle verildigi özel bir yastir. Bu yasta ögrenilen bilginin ve bu yasta edinilen kazanimlarin hayat boyu insanin sekillendirdiginin farkindayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA