Mar Circus Rum Ortodoks Kilisesi'nde Meryem Ana Bayrami Ayini Yapildi

Hatay’in Iskenderun ilçesindeki Mar Circos Rum Ortodoks Kilisesi’nde Hristiyanlar için kutsal sayilan "Meryem Ana’nin göge yükselis günü" nedeniyle ayin düzenlendi.

Mar Circus Rum Ortodoks Kilisesi'nde Meryem Ana Bayrami Ayini Yapildi
Medeniyetler besigi olan Hatay’da farkli inançlara sahip insanlar, yüzlerce yillardir ayni yasam alanini paylasmaya devam ediyorlar. Iskenderun ilçesinde bulunan Mar Circos Rum Ortodoks Kilisesi’nde Hristiyanlar tarafindan "Meryem Ana’nin göge yükselis günü" ayini yapildi. Ayine Hristiyan vatandaslar yogun katilim gösterdi.

Meryem Ana bayramini coskuyla kutladiklarini belirten Ilyas Edip Terbiyeli (50), “Bugün Iskenderun Ortodoks kilisesinde ve diger tüm kiliselerde Meryem Anamizin göge yükselmesinin bayrami kutlanmaktadir. Bu Hristiyan cemaati içerisinde büyük bayramlardan bir tanesidir. Her sene coskuyla kutlanir. Insanlar ayinlerine gelirler, dualar ederler, mumlarini yakarlar ve kutsal ayine istirak ederler. Biz de bugün 15 Agustos tarihi itibariyla Iskenderun Mar Circus Rum Ortodoks Kilisesi’ndeyiz. Bu büyük bayrami kutlamak üzere burada toplandik. Bu tür bayramlarin ve bu bayramlarin bütün bölgemize, bütün dünyaya, bütün halkimiza, bütün insanlara baris ve huzur getirmesini istiyoruz. Bütün dualarimiz bu yönde. Insallah bundan sonraki zamanlarda da hep bu baris ve huzurlu günler içerisinde bayramlarimizi kutlar ve güzel günlere yelken açariz” dedi.

Ayini Iskenderun Mar Circus Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Yusuf Nikola Papasoglu yönetti. Kiliseye gelen vatandaslar mum yakarak, ayinde dua etti.
Kaynak: İHA