Antalya'da 'Aslan Baligi Yakalama' Yarismasi Düzenlenecek

Antalya Büyüksehir Belediyesi Aslan Baligi Yakalama Yarismasi ve Tadim Etkinligi düzenliyor. 18 Agustos Pazar günü Konyaalti Varyant Ekdag Tesisi önünde düzenlenecek yarisma için kayitlar sürüyor.

Antalya Büyüksehir Belediyesi, Kizildeniz’den Süveys Kanali yoluyla Akdeniz’e ulasan ve deniz ekosistemine ciddi zararlar veren zehirli aslan baligina karsi mücadele amaciyla her yil düzenledigi yarismayi bu yil da gerçeklestiriyor. 4. Yabanci ve Istilaci Tür Aslan Baligi Yakalama Yarismasi ve Tadim Etkinligi, 18 Agustos 2024 tarihinde saat 08.00’de Konyaalti Varyant Ekdag Sosyal Tesisi önünde yapilacak.

"Dogru yöntemle temizle pisir"

Aslan baligi, bulundugu ortamdaki yerlesik türlere zarar vererek deniz ekosisteminde dengesizliklere yol açiyor. Zehirli dikenleri nedeniyle deniz canlilarina ve insanlara tehlike olusturuyor. Ancak dogru yöntemlerle temizlenip pisirildiginde bu balik lezzetli bir yiyecek olarak tüketilebiliyor. Bu etkinlik, aslan baligi hakkinda bilinçlendirme çalismalarini desteklemekle birlikte, baligin ekonomik olarak degerlendirilmesine de katki saglamayi amaçliyor.

Yarisma kayitlari basladi

Yarismaya katilmak isteyenler, bilgi ve kayit için 0242 249 54 99 numarali telefonla irtibata geçebilir. Hem çevre bilinci olusturmak hem de denizleri korumak adina önemli bir firsat sunan bu etkinlik tüm deniz tutkunlarini bekliyor.
Kaynak: İHA