SANKO Üniversitesi Hastanesi Gebe Okulu Hizmet Vermeye Basladi

SANKO Üniversitesi Hastanesi, anne adaylarinin doguma saglikli sekilde hazirlanabilmeleri için Gebe Okulu hizmeti baslatti.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Gebe Okulu Hizmet Vermeye Basladi
SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Ana Bilim Dali’ndan Dr. Ögr. Üyesi Duygu Alime Almali, Gebe Okulunun tanitim toplantisinda yaptigi konusmada, “Bilinçli gebeler, saglikli bebekler için anne adaylarimiza hizmet vermeyi amaçliyoruz” dedi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Gebe Okulu Sorumlu Hekimi de olan Dr. Ögr. Üyesi Almali, gebeligin hormonlarin ve psikolojik degisikliklerin görüldügü bir süreç oldugunu söyledi.



Anne adaylarinin, gebelik sürecini saglikli sekilde geçirmelerine katki sunmayi hedeflediklerini vurgulayan Dr. Ögr. Üyesi Almali, sunlari kaydetti, "Kadinlarimiz gebelik sürecinde gerekli bilgi birikimine sahip olmadiklari için korku duymakta ve kendilerini yalniz hissedebilmektedir. Bu nedenle gebelik sürecinde; kadin dogum uzmanlarimiz, ebelerimiz, fizyoterapistimiz, diyetisyen ve psikologumuzla birlikte profesyonel bir sekilde gebelerimizin yaninda olmaya karar verdik ve gebe okulumuzu baslattik. Gebe okulumuzda gebelik ve lohusalikla ilgili bilgileri paylasacagiz. Saglikli bir gebelik için haftalik pilates derslerimiz de olacak. Gebe okulumuz, yalnizca SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde takip ettigimiz gebelerimiz için degil tüm gebelere ücretsiz hizmet verecektir. Amacimiz; ‘bilinçli gebeler ve saglikli bebekler’ için tüm anne adaylarimiza hizmet vermektir.”

SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplanti Salonu’nda düzenlenen toplantiya SANKO Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Türkan Pasinlioglu, SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdür Yardimcisi Rabia Agar ile Mesul Müdür Dr. Mehmet Subasi, Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmanlari, Bashemsire Ceylan Özyilmaz, gebeler ve hastane personeli katildi.

Kaynak: İHA