Dolandiricilarin Kilometre Oyununa Karsi 5'Li Kontrol

Dolandiricilar, ikinci el otomobil sektöründe araçlarin kilometrelerini düsük göstermek için farkli yöntemlere basvuruyor. Uzmanlar ise otomobil alim satimi yapacak vatandaslarin kilometre oyununa gelmemek için aracin beyni, ABS kayit beyni, hava yastigi kayit beyni, konfor gösterge beyni ve direksiyon beyninin ayni sonucu vermesi gerektigine dikkat çekiyor.

Dolandiricilarin Kilometre Oyununa Karsi 5'Li Kontrol
Yaz dönemiyle birlikte kismi hareketlenme sürecine giren ikinci el otomobil sektöründe farkli dolandiricilik yöntemleri ortaya çikiyor. Dolandiricilar, kilometre sorunu olan araçlari daha az kilometreli göstermek amaciyla ‘kilometre düsürme’ yöntemine basvuruyor. Yüksek kilometreli araçlarla ilgili düzenlenen raporlar düsük kilometreli olarak belgelendiriliyor. Alinan bu raporla birlikte araçlarin kilometre kusurlari gizlenerek kusursuz olarak satisa sunuluyor.

"150 bindeki arabayi 50 küsur bine çekip yüksek fiyatla satarak haksiz kazanç saglaniyor"

Araç alacak vatandaslara uyarilarda bulunan oto ekspertiz uzmani Senol Uysal, "Kilometre gösterge grubundaki saatte yazan rakamlar normal olarak gözükür. O rakamlari kilometre tamiri yapan insanlar da bunu beyinden düsürebilirler. Yani baglarlar cihaza, o rakamlari degistirerek 250 bindeki bir araba, 150 bin kilometre civarina düsürebilir. Bunlar çogunlukla arada bosluk olan veya sirket arabalarinin kilometreleri yüksek onlari düsürüp ’arabanin kilometresi düsükmüs’ gibi göstererek yüksek fiyata satmaktir amaç. 150 bindeki arabayla 50 bindeki araba bir olmaz ama onlar 150 bindeki arabayi 50 küsur bine çekip böyle yüksek satarak haksiz kazanç saglaniyor" dedi.



Dolandiricilarin kilometre oyununa karsi 5’li kontrol

Magdur olmamak için kilometre testinin tam yaptirilmasini tavsiye eden oto ekspertiz uzmani Uysal, "Muayene sirasinda sorgu aracin üzerindeki görülen kilometreyi yazar. Oradaki görevli düsürülen kilometreyi bilmez. Muayene istasyonu yöneticilerine kilometreye beyinden bakilmasini tavsiye ediyorum. Bir beyin cihazi 40 ila 50 bin lira. Bu kadar insan hizmet aliyorsa onu da hak ediyor. Buraya gelen aracin beynine baglaniyoruz, sase numarasini tespit ediyoruz. O sase numarasina ait bütün verileri beyin cihaziyla kilometre sorgu cihazimiza tanitiyoruz. Burada araç üzerinde mesela 147 bin 755 kilometre gösteriyor. Biz beyine baktigimiz zaman burada, ABS beyninde de göstergede yazan kilometreyi aliyoruz. Hava yastigi kilometresi oradaki kayitlardan ayri, konfor beyni ayri gösteriyor ve direksiyon beyni de elektronik oldugu için beyin kilometresini kaydediyor. Orada da ayni kontroller yapildiktan sonra kilometre sorgumuzu yaptik. ABS, hava yastigi, konfor, gösterge, direksiyon beyni ve aracin kendi beyni de ayni sonuca ulastik. Yani bu aracin kilometresine herhangi bir müdahale olmamis. Tariyorsun, 10 dakika içinde çikariyor. Bunu vatandasimizin yaptirmasini tavsiye ediyorum. Zaten bu kilometre düsürmek adi bir suç ve hirsizlik. Yasal olarak da suçu vardir" seklinde konustu.

Kilometre kontrolü yapilmasiyla ilgili ücrete deginen Uysal, "Muayene istasyonundan sorgulama kilometre ile dogru tutmayabilir. Bazi ekspertizler buna 500 lira aliyor, bin lira aliyor kurumsaliz biz diye. Biz suanda 200 liraya yapiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA