Kulu'da Kenevir Ekimi Yapilacak

Konya’nin Kulu ilçesinde alternatif ürün olarak kenevir ekiminin yapilacagi belirtildi.

Kulu'da Kenevir Ekimi Yapilacak
Kulu Anadolu Üretim ve Pazarlama Kooperatifi yetkilileri Çumra’daki ekili alanda bulunan kenevir tarlasinda incelemelerde bulundu. Çumra’da 92 gün önce ekilen dört farkli kenevir çesidinin basarili gelisimi, yetkilileri heyecanlandirdi. Gözlemler sonucunda, kenevir bitkisinin yüzde 95 oraninda çimlendigini ve bölgenin iklim ve çevresel sartlarina mükemmel bir sekilde adapte oldugu tespit edildi. Kulu Anadolu Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Baskani Tayyip Öcüt, ilçede de alternatif mahsul olarak kenevir ekiminin yapilacagini açikladi.

Tayyip Öcüt, kenevirin diger bitkilere rakip degil, güçlü bir alternatif oldugunu ortaya koydugunu belirtti.

Öcüt, "Kenevirle ilgili hedefimiz, su kaynaklarinin daha az tüketilmesi ve çiftçilerimizin daha fazla kazanç saglamasidir" dedi.

Baskan Öcüt, kenevirin stratejik bir bitki oldugunu vurgulayarak, 80 yilin ardindan Konya’da tekrar ekimine baslanan bu bitkinin çiftçilere neredeyse hiçbir masrafi olmadigini ve bu nedenle ciddi bir katma deger saglayacagini ifade etti.

Baskan Öcüt sözlerine söyle devam etti: "1940’li yillarda yasaklanan kenevir ekimi, Cumhurbaskanimizin talimatiyla 19 ilde yeniden izin verildi.

Simdi ise biz, 20. il olduk. Binlerce kez tesekkür ediyoruz. Insallah bu isi basaracagiz."

Öcüt, ayrica Kulu ilçesinde bir kenevir isleme tesisi kurmak için çalismalarin basladigini duyurdu. Bu tesisin, bölge çiftçilerine önemli ekonomik faydalar saglanacagini ifade etti.

Kooperatif Baskani Tayyip Öcüt, Baskan Yardimcisi Yusuf Yalçin, Çumra Anadolu Üretim Kooperatifi Baskani Mustafa Senyüz ve Karaman Ziraat Odasi Baskani Mehmet Bayram, kenevir tarlalarini ziyaret ederek bitkilerin durumunu yerinde inceledi.
Kaynak: İHA