Erbaa Belediye Baskani Karagöl Açiklamasi '40 Hektarlik Bir Alan Yandi Diye Tahmin Ediyoruz'

Tokat’in Erbaa ilçesinde çikan orman yangini 7 saatlik çalismanin ardindan kontrol altina alindi. Erbaa Belediye Baskani Ertugrul Karagöl, yanginda tahmini olarak 40 hektarlik ormanlik alanin etkilendigini açikladi.

Erbaa Belediye Baskani Karagöl Açiklamasi '40 Hektarlik Bir Alan Yandi Diye Tahmin Ediyoruz'
Erbaa ilçesine bagli Tepekisla köyü yakinlarinda saat 16.00 siralarinda yangin çikti. Bölgeden yükselen dumanlari gören vatandaslarin ihbari üzerine Orman Isletme Müdürlügü ile Erbaa Belediyesi itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Rüzgarin etkisiyle büyüyen yangini söndürme çalismalarina köylüler de destek verdi. Yangin söndürme çalismalari aksam saatlerine kadar devam ederken, 7 saatlik çalismanin ardindan alevler kontrol altina alindi.

"Tahmini 40 hektarlik alan yandi"

Yangin hakkinda bilgi veren Erbaa Belediye Baskani Ertugrul Karagöl, "Ögleden sonra 4’ten sonra bir ihbar üzerine bölgedeki hem orman isletmemize bagli hem bölge müdürlügümüze bagli hem Erbaa Itfaiyemiz, Özel Idaremizin araçlariyla beraber araçlarla ve insan gücüyle gerekli çalisma basladi.

Çok ciddi bir alana da yayildi. Aslina bakarsaniz kisa sürede rüzgarin da etkisiyle büyümüstü. Yogun ugraslar, vatandaslarin katilimiyla beraber su anda edindigimiz son bilgi yanginin kontrol altina alindigi. Artik su anda yanan yerlerin de etrafinin çevrildigi bilgisini aldik. Sogutma çalismalari insallah devam edecek. Herhangi bir aksilik çikmazsa, böyle bir ters rüzgardir, anormal bir durum olmadigi müddetçe ümidimiz sabaha kadar sogutma çalismalarina devam edip insallah kazasiz belasiz bir sekilde bu yangini atlatacagiz. Biz tahmini olarak 40 hektar civarinda diye düsünüyoruz ama tabii alandan alacagimiz orman isletmemizin en son ifadeleri, onlar büyük ihtimal aktaracaktir. Bizim uzaktan kabaca aldigimiz hesaba göre 40 hektarlik bir alan yandi diye tahmin ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA