Haci Sait Camii Insaati Hizla Yükseliyor

Hakkari’de olasi bir depreme karsi dayanikli olmadigi gerekçesiyle 2023 yilinda yiktirilan ve yeniden insasina baslanan Haci Sait Camii hayirsever vatandaslarin destegiyle hizla yükseliyor.

Haci Sait Camii Insaati Hizla Yükseliyor
Hakkari Il Müftüsü Ismail Fakirullahoglu ikinci tabliyesinin beton atma asamasina gelen cami insaatinda incelemelerde bulunarak yapilan çalismalarla ilgili bilgi aldi.

Hayirsever halkin verdigi destek ile cami insaati hizla yükselmeye devam ettigini ifade eden Il Müftüsü Fakirullahoglu, “Her hayir isinde oldugu gibi Haci Sait Camii insaatinda da halkimizi yanimizda görmek, maddi ve manevi desteklerini almak bizleri memnun etmektedir. Bilindigi üzere Haci Sait Camii ilimizin en merkezi yerinde ve cemaat kapasitesi oldukça yüksek olan sembol camilerimizden biridir. Insaat alaninda uzman kisilere yaptirdigimiz tetkikler neticesinde caminin olasi bir depreme karsi dayanikli olmadiginin tespit edilmesi üzerine ilin valisi ve kanaat önderleri ile yapilan toplanti neticesinde yikim karari alindi. Allah’a sükürler olsun ki gerek yikim ve gerekse yeniden insa asamasinda bugüne kadar hiçbir nahos durumla karsilasilmadigi gibi caminin yeniden insasi için Hakkari Valisi Ali Çelik, resmi kurum ve kuruluslar ile hayirsever vatandaslarimizdan maddi manevi her türlü destegi aldik” dedi.

Caminin tamamlanip ibadete açilma asamasina getirilmesi oldukça yüksek maliyetler gerektirdigini Müftü Fakirullahoglu; “Il ve gerekse il disindaki hayirsever halkimizin desteklerine ihtiyaç duymaktayiz. Halkimizin bunu bizlerden esirgemeyecegine cani gönülden inaniyorum. Bu vesileyle hayir islerine maddi ve manevi katki veren ve verecek olan herkese tesekkür eder, camimizin biran önce tamamlanarak ibadete açilmasini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA