Kars'ta Vatandaslarin Tercihi 'Tren Yolculugu'

Kars’ta vatandaslar uçak ve otobüs bilet fiyatlarinin yüksek olmasindan dolayi tren yolculuguna yöneldi. Kars-Ankara arasinda vatandaslara 400 liraya yolculuk yapma imkani sunan Dogu Ekspresi, Kars’tan Ankara’ya dolu dolu gidiyor.

Kars'ta Vatandaslarin Tercihi 'Tren Yolculugu'
Dünyanin trenle seyahat edilecek en iyi ilk rotalari arasinda yer alan Ankara-Kars ve Kars-Ankara arasinda sefer yapan Dogu Ekspresi, otobüs bilet fiyatlarinin bin 500 lira, uçak bilet fiyatlarinin ise 3 bin liradan baslamasindan dolayi vatandaslardan yogun ilgi görmeye basladi.

Yerli ve yabanci turistlerinde vazgeçilmezi olan Dogu Ekspresi yolculari, her sabah Kars’tan Ankara’ya ucuz, konforlu ve masalsi bir yolculukla tasiyor.

“Ekonomik oluyor”

Tren yolculugunun daha konforlu oldugunu ifade eden Dogukan Mutlu, “Dogu Ekspresi ile Erzurum’a gidecegiz. Genellikle hep bunu tercih ediyorum. Çünkü ekonomik oluyor bizim için otobüslere veya diger tasitlara göre çok konforlu ve rahat, o yüzden her zaman tercihimiz oluyor” dedi.



“Ekonomik ve konforlu”

Dogu Ekspresi’nin ekonomik ve konforlu olduguna dikkat çeken Tekin Büyük, “Yolculuklarda Dogu Ekspresi’ni kullaniyorum. gördügüm en konforlu, en rahat tren yolculuguydu. Çok seviyorum Dogu Ekspresi’ni” diye konustu.

Yolcularina essiz manzaralar izleterek Kars’tan Ankara’ya götüren ve 7’den 70’e birçok kisi tarafindan tercih edilen Dogu Ekspresi, son günlerde bütçesini düsünen vatandaslarinda gözdesi oldu. Vatandaslar, hem ucuz, hemde gün dogumundan, gün batimina kadar bir birinden essiz manzaralar esliginde yolculuk yapmanin keyfini çikariyor. Her sabah saat 08.00’de Kars Gar’indan hareket eden Dogu Ekspresi sirasiyla Erzurum, Erzincan, Sivas, Kayseri, Kirikkale’nin ardindan 24 saat süren yolculuktan sonra Ankara ulasiyor.
Kaynak: İHA