Köylerde Yaz Kur'an Kurslari Yogun Ilgi Görüyor
Sorgun ilçesine bagli Taspinar köyünde açilan yaz Kur’an kursu, köy çocuklari tarafindan yogun ilgi görüyor.

Taspinar Köyü Cami Imam Hatibi Muharrem Özçay, Kur’an kurslarina ögrencilerin yogun ilgi gösterdigini söyleyerek 6 yildir köyde yaz aylarinda Kur’an kursu egitimi verdigini söyledi.
Yaz Kur’an kurslariyla ögrencilere faydali olmaya çalistigini da belirten Özçay, “Kur’an kursumuzda gençlerimizi maddi ve manevi olarak gelecege hazirliyoruz. Il müftülügümüz bizleri destekliyor, muhtarligimiz kursumuzun yerini yapti. 4 yasindan 15 yasina kadar bu kursa çocuklarimiz gelebiliyorlar, onlari elimizden geldigince yetistirmeye ve bir seyler ögretmeye çalisiyoruz.” dedi.
Özçay, Kur’an kursunda çocuklara Kur’an egitiminden surelere, Hz. Peygamber Efendimizin hayatindan inanç ve ahlakina, abdest ve namaza kadar birçok degerler egitimi verdiklerini de söyledi.
Ortaokul ögrencisi 11 yasindaki Mansur Sarikaya ise yaz tatilini Kur’an kursuna gelerek degerlendirdigini ifade ederek, “Kursta Kur’an-i Kerim ögreniyoruz, dualari ögreniyoruz. 5 yildir kursa geliyorum. Yaz tatilimi burada degerlendiriyorum. Burasi bizim için çok faydali oluyor.” seklinde konustu.
