75 Ülkenin Gençleri Bogaz Turu Yapti
Istanbul Büyüksehir Belediyesi ile Büyükçekmece Belediyesi’nin isbirligiyle gerçeklestirilen 25. Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne 75 ülkeden katilan bin 200 kültür-sanat elçisi Asya’dan Avrupa’ya Bogaz turu yapti.

Yol boyunca sarki söyleyip, dans ettiler
Festivale 75 ülkeden katilan bin 200 kültür - sanat elçisi Istanbul’un tüm güzelliklerine tanik olurken, muhtesem Bogaz manzarasina hayran kaldi. Dünyanin dört bir yanindan gelen kültür - sanat elçilerini Bogaz gezisinde yalniz birakmayan Büyükçekmece Belediye Baskani ve FIDAF Onursal Baskani Dr. Hasan Akgün, gezi boyunca konuklarla tek tek ilgilenerek yol boyunca sarki söyleyip, dans eden gençlere eslik etti.
"Ülkemizi en iyi sekilde taniyorlar"
Bogaz turunun ardindan, konuklara Anadolu Kavagi’nda balik ekmek ikram edildi. Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, geleneksel Bogaz gezisi sayesinde dünyanin dört bir yanindan gelen gençlerin ülkemizi ve Istanbul’u daha iyi görme ve tanima firsati bulduklarini belirterek, “Iki kita arasinda yapilan bu gezi yabanci konuklarimizi oldukça heyecanlandiriyor” dedi.
Baskan Akgün, Bogaz gezisi sonrasinda gemi kaptani ve mürettebatina tesekkür etti.
