Ordu'nun 6 Aylik Asayis Raporu

Ordu’da 2024 yilinin ilk 6 ayinda asayis, narkotik ve siber suçlar, terör, kaçakçilikla mücadele ve göçmen kaçakçiligi basta olmak üzere asayis ve güvenligin saglanmasi noktasinda, polis ve jandarma ekipleri tarafindan yürütülen çalismalar paylasildi.

Ordu'nun 6 Aylik Asayis Raporu
Ilde, 2024’ün ilk 6 aylik güvenlik, asayis ve trafik durumu, Valilik Toplanti Salonunda düzenlenen basin toplantisi ile paylasildi. Toplantida, emniyet ve jandarma ekiplerinin yilin ilk 6 ayinda yürüttügü çalismalar hakkinda bilgiler verildi.



"Polis ekiplerinin çalismalarinda 7 bin 60 asayis olayinda 8 bin 866 süpheli sahsa islem yapilmis, 100 sahis tutuklanmistir"

Toplantida konusan Vali Muammer Erol, 2024 yilinin ilk 6 ayinda asayis olaylari ile ilgili polis sorumluluk bölgesinde kisilere karsi islenmis 10 önemli suç kategorisinde, 2023 yilinin ilk 6 ayinda 2 bin 898 olay, 2024 yilinin ilk 6 ayinda ise 2 bin 548 olayin meydana geldigini belirterek, olay sayilarinda yüzde 12,1 azalma meydana geldigini söyledi.

Kisilere karsi islenen 10 önemli suçta yüzde 99,6 aydinlatma oranina ulasildigini kaydeden Vali Erol, “Mal varligina karsi islenen 9 önemli suç kategorisinde, 2023 yilinin ilk 6 ayinda 748 olay, 2024 yilinin ilk 6 ayinda ise 492 olay meydana gelmis olup, bir önceki yilin ayni dönemi ile kiyaslandiginda olay sayilarinda yüzde 34.2’lik azalma meydana gelmistir. Mal varligina karsi islenen 9 önemli suçta yüzde 94,3 aydinlatma oranina ulasilmistir. Yapilan çalismalarda hapis cezasina göre aranan 357 sahis, ifade için aranan 248 sahis olmak üzere toplamda 605 aranan sahis yakalanmistir. 2024 yilinin ilk alti ayinda ilimizde meydana gelen toplam 7 bin 60 asayis olayinda 8 bin 866 süpheli sahsa islem yapilmis, 100 sahis tutuklanmistir” diye konustu.



"Jandarma ekiplerinin çalismalarinda 4 bin 490 asayis olayinda 3 bin 830 süpheli sahsa islem yapilmis, 56 sahis tutuklanmistir"

Jandarma ekiplerinin yürüttügü çalismalar hakkinda da açiklamalarda bulunan Vali Erol, “2024 yilinin ilk 6 ayinda asayis olaylari ile ilgili jandarma sorumluluk bölgesinde ise kisilere karsi islenmis 10 önemli suç kategorisinde, 2023 yilinin ilk alti ayinda bin 11 olay, 2024 yilinin ilk alti ayinda ise bin 77 olay meydana gelmis, olaylarin yüzde 99,9’u aydinlatilmistir. Mal varligina karsi islenen 9 önemli suç kategorisinde, 2023 yilinin ilk 6 ayinda 135 olay, 2024 yilinin ilk alti ayinda ise 92 olay meydana gelmis olup bir önceki yilin ayni dönemi ile kiyaslandiginda olay sayilarinda yüzde 32 oraninda azalis meydana gelmis, olaylarin yüzde 95’i aydinlatilmistir. 2024 yilinin ilk 6 ayinda ilimizde meydana gelen toplam 4 bin 490 asayis olayinda 3 bin 830 süpheli sahsa islem yapilmis, 56 sahis tutuklanmistir” ifadelerine yer verdi.

"Ordu’da suç orani düsük"

Vali Muammer Erol, Ordu’da patpat kazalarinin meydana geldigini, findik sezonunun yaklasmasiyla birlikte vatandaslarin daha çok dikkat ederek patpat araçlarini kullanmalari gerektigine dikkat çekti. Konusmasinda, Ordu’nun güvenli sehir olmayla ilgili durumunu muhafaza ettigine dikkat çeken Vali Muammer Erol, diger illerle mukayese edildiginde güvenlik güçlerinin çabasi ve gayreti yaninda vatandaslarin da asayis olaylarinda hem kanuna karsi olan saygilarinin hem de birbirlerine olan tavir ve davranislarindaki tolerans ve anlayislarinin etken oldugunu, bu nedenle de asayis olaylarinda düsük bir oranin söz konusu oldugunu kaydetti.



"Kimsenin yaptigi yanlis yanina kar kalmamalidir"

Vatandaslarin, emniyet ve jandarma ekipleriyle isbirligi yaparak, güvenlik olaylari oldugunda ihbarda bulunmalari gerektigine dikkat çeken Vali Muammer Erol, “Kanuna, milletin ve can güvenligine dönük en ufak bir saldirinin tehdit boyutunda dahi kalsa bizim bilgimiz dahiline girdigi andan itibaren adli makamlarin önüne götürülünceye kadar kimsenin yaptigi yanlis yanina kar kalmamalidir. Vatandaslarimizdan sunu istiyoruz; sikinti gördüklerinde, duyduklarinda, yasadiklarinda bizi haberdar etsinler. Eksigimiz varsa bizlerden hesap sorabilirler. Güvenlik olaylari söz konusu oldugunda emniyet birimlerimizle is birligi yaparak gereken hassasiyet gösterilirse hepimiz için daha güvenli, yasanilabilir örnek bir sehir olur diye düsünüyorum. Suç ve suça karisanlarla ilgili mücadelemiz sonuna kadar devam ediyor ve edecektir” dedi.

Kaynak: İHA