Vanli Isçiler Açiklamasi 'Bütün Davalarimizi Kazanacagiz'

Van’daki belediyelerden çikarilan çok sayida isçinin DEM Partili Ipekyolu Belediyesi önündeki eylemi yaklasik 3 aydir devam ediyor.

Vanli Isçiler Açiklamasi 'Bütün Davalarimizi Kazanacagiz'
DEM Partili Van Büyüksehir Belediyesi ile Ipekyolu Belediyesi, 1 Mayis Isçi Bayrami’ndan 1 gün sonra gönderilen bir SMS ile çok sayida isçinin is akdine son vermisti. Isten çikarilan isçiler, HAK-IS Van Subesi öncülügündeki eylemlerini ise yaklasik 3 ayilik bir süredir araliksiz sürdürüyor. Isten çikarilan bazi isçilerin açtigi davalar isçilerin lehine sonuçlaniyor. Her mahkeme kararin kendileri için emsal oldugunu ifade eden isçiler, bütün davalarini kazanacaklarini umuyor.

“Biz bu yola bas koyduk”

Konuya iliskin açiklamalarda bulunan Hizmet-Is Sendikasi Van Sube Baskani Fatih Akdeniz, isten çikarilanlar için baslattiklari isçi eylemelerinin yaklasik 3 aya ulastigini belirtti.

Eylemlerini sabahtan aksam saatlerine kadar her gün sürdürdüklerini ifade eden Akdeniz, “Merkezi olarak Ipekyolu Belediyesinin önünde kurmus oldugumuz çadirda, arkadasimiz islerine geri dönene kadar mücadelemiz devam edecektir. Biz bu yola bas koyduk. Sesimizi ilgililere ve yetkililere duyurmaya çalisiyoruz. Davalarimiz devam ediyor. Bazi davalarimizi da kazandik. Emsaller var, Allah’in izniyle bütün davalarimizi kazanacagiz” dedi.



“Insanlarin ekmege ihtiyaçlari var”

Bütçe bahanesiyle isten çikarilanlar için ‘bankamatik memurlari’ seklinde iftira atildigini hatirlatan Akdeniz, “Allah’a sükürler olsun Van halkinin dikkatini çekti. Bu isi merak eden vatandaslar gelip bu durumu ögrendiler. Baktilar ki çadirda bulunan insanlarin hakikaten ekmege ihtiyaçlari var. Aramizda hastalar var, kanser hastasi olanlar var. Çocugu hasta olanlar var. Gelin bunlari arastirin. Tespit ettikten sonra birlikte bir karar verelim. Bir müzakere çagrimiz var ama kimse bu çagrimiza kulak asmadi. Eylemlerimiz bir yil da iki yil da sürse devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA